Bixia logo
Meny

Bixia öppnar butik på Triangeln i Malmö

Som första elbolag öppnar Bixia fysiska butiker för att erbjuda sina produkter och tjänster. Den 13 mars slår företaget upp dörrarna till sin nya butik på Triangeln i Malmö.

- Vi är först ut att ta elförsäljningen in i detaljhandeln. Vi arbetar på en riksomfattande etablering och Malmö blir vår sjätte butik inom loppet av ett år. Vi har redan butiker i Linköping, Växjö och Örebro. I januari öppnar vi två butiker i Uddevalla och Trollhättan, säger Magnus Olsson, privatmarknadschef på Bixia.

Att sälja el i butik kan ses som ett paradigmskifte i branschen. Många företag inom tjänstesektorn såsom försäkringsbolag, banker och elbolag har idag organiserat sina kundkontakter till kundtjänster och internet.

- Vi väljer att gå mot strömmen. Vi vet att många upplever elmarknadens prissättning och avtalsmodeller som komplicerad. Dessutom är det flera som drar sig för att ringa kundtjänst som kan ha telefonköer. Då kan det vara lättare att komma in i en butik där man kan få svar på sina frågor direkt, berättar Magnus Olsson.

Förnybar el och energibesparing

För Bixia, som är Sveriges fjärde största elhandelsbolag och den aktör i Norden som köper in störst andel närproducerad förnybar el, finns det bara två sätt att minska negativ klimatpåverkan – att bygga ut den förnybara energiproduktionen och att helt enkelt använda mindre el.

- I butikerna säljer vi självklart bara el från förnybar kraftproduktion. Dessutom säljer vi energibesparingsprodukter för att hjälpa våra kunder att hålla nere sin elanvändning, säger Magnus Olsson.

Närhet är en av Bixias hörnstenar

Det handlar om att finnas nära sina kunder, vilket man bland annat gör med sina 17 lokala kontor och nu även med butikerna. Närhet handlar också om att erbjuda närproducerad förnybar el. Redan idag är företaget det elbolag som köper in störst andel närproducerad förnybar el direkt från lokala producenter. Tidigare i år lanserades elavtalet Bixia Nära som innebär att kunden kan välja vilken lokal producent man vill köpa sin el ifrån.

För mer information kontakta:
Magnus Olsson, privatmarknadschef, 072-521 46 18
Anna Fjellner, pressansvarig, 076-828 58 11

Publicerad 2013-12-09 07:14