Bixia logo
Meny

Bixia etablerar butik i Växjö

Som första elbolag öppnar Bixia fysiska butiker för att erbjuda sina produkter och tjänster. Snart öppnas butik nummer två i köpcentrumet Samarkand i Växjö.

- Vi är först ut att ta elförsäljningen in i detaljhandeln. Det är knappt tre månader sedan vi öppnade vår första butik i Linköping och i februari öppnar vi nu butik nummer två som är en del av en riksomfattande etablering, säger Joakim Borén, privatmarknadschef på Bixia.

Initiativet kan ses som ett paradigmskifte i branschen. Eter två års förberedelser och planering etablerar elbolaget Bixia två butiker inom loppet av några månader. Flera butiker är på gång och Bixia är därmed det första elbolaget som möter sina kunder på kundens egna villkor.

- Vi vill finnas där våra kunder finns och träffa dem på riktigt. Sedan länge har vi haft som strategi att vara nära våra kunder med våra många lokala kontor. Med butiksetableringen kan vi skapa personliga kontakter och ge kunderna möjlighet att kombinera sina ärenden, säger Joakim Borén.

Mot strömmen

Många företag i tjänstesektorn såsom försäkringsbolag, banker och elbolag har idag organiserat sina kundkontakter till kundtjänster och internet.

- Vi väljer att gå mot strömmen. Vi vet att många upplever elmarknaden med dess priser och avtalsmodeller som komplicerad. Dessutom är det flera som drar sig för att ringa kundtjänster som kan ha telefonköer. Då kan det vara lättare att komma in i en butik där man kan få svar på sina frågor direkt, säger Joakim Borén.

Rekrytering från detaljhandeln

Eftersom detaljhandelsförsäljning är någonting nytt i elbranschen har Bixia rekryterat sakkunniga från väletablerade kedjor för att driva lanseringarna.

- Retail är ju någonting helt nytt i vår bransch och vi är glada över att ha lyckats rekrytera några riktigt vassa medarbetare med lång erfarenhet inom detaljhandeln, säger Joakim Borén.

Bara el från förnybara kraftkällor

För Bixia, som är Sveriges fjärde största elhandelsbolag och den aktör i Norden som köper in störst andel närproducerad förnybar el, finns det två bra sätt att minska negativ klimatpåverkan – att bygga ut den förnybara elproduktionen och att helt enkelt använda mindre el.

- I Butikerna säljer vi självklart bara el från förnybar kraftproduktion. Dessutom säljer vi solceller och andra energibesparingsprodukter redan idag som vi nu får möjlighet att erbjuda direkt i butiken, säger Joakim Borén.

För mer information kontakta
Joakim Borén, chef privatmarknad Bixia AB, 073-351 47 48
Anna Fjellner, pressansvarig Bixia AB, 076-828 58 11

Publicerad 2013-01-03 07:32