Bixia logo
Meny

Bixia lanserar enkel solel till villor på bred front

Nu har alla villaägare i Sverige möjlighet att göra en insats för klimatet genom att skaffa enkel solel på sitt eget tak.

- Tillsammans med hushållen vill vi nu börja ta tillvara på solenergin lokalt i den egna villan. Vi har tagit fram ett paket som både är lätt att montera och som är prisvärt, säger Arne Andersson, ansvarig för solel på Bixia.

Alla borde ha ett intresse av att vara med och bidra till mer förnybar energi. Det som behövs är enkla och effektiva lösningar till bra priser.

- Tillsammans med villahushållen kan vi nu med hjälp av våra solelspaket på ett smidigt sätt ta till vara den energi som solen erbjuder, säger Arne Andersson.

Möjligheterna är stora att få ett bra resultat

- Sverige har 660 kvadratkilometer tak i söderläge. Där skulle vi kunna utvinna motsvarande halva Sveriges elanvändning, berättar Arne Andersson.

Bixia är nu den första stora aktören på elmarknaden att erbjuda villaägare en möjlighet att generera el till egen användning och dessutom köpa överskottet.

Det paket som Bixia nu erbjuder har många fördelar:

  • Det är lätt att montera och utgår från standardkomponenter.
  • Solmodulerna är inte seriekopplade, vilket gör att de blir oberoende av skugga över en del.
  • Anläggningen kräver inget utrymme inomhus.
  • Det är lätt att bygga ut anläggningen med en modul i taget.

- Till lågt pris utan rörliga delar omvandlar villaägaren vanligt solljus till högvärdig elenergi, säger Arne Andersson.

Bixias solelpaket är framför allt ett sätt för villaägaren att minska de egna inköpen av el. Till den positiva kalkylen hör att Bixia erbjuder sig att köpa den elenergi som villaägaren inte själv använder.

- Att generera sin egen elenergi är ett sätt att ta ett personligt ansvar för klimatpåverkan. Samtidigt är det ett sätt att binda delar av sitt eget elpris på nivån 1,00 – 1,50 per kilowattimme under 20 år framåt, säger Arne Andersson.

Det är rätt tid för villaägaren att börja sin satsning på solenergi nu.

Kontaktuppgifter:
Arne Andersson, produktansvarig solel, Bixia AB, 070-270 91 24
Anna Fjellner, pressansvarig Bixia AB, 076-828 58 11

Publicerad 2012-03-20 06:49