Bixia logo
Meny

En julklapp som håller koll på alla elslukande julklappar

77 procent av svenskarna uppger att de vidtar åtgärder för att hålla nere sin elanvändning, enligt en nyligen genomförd undersökning som elbolaget Bixia har gjort. Med den smarta energiklockan, Aware Clock, kan man nu få bättre koll på sin elanvändning. Som motvikt till alla elslukande julklappar föreslår nu Bixia Aware Clock till årets julklapp.

Sedan Handelns utredningsinstitut år började utse årets julklapp för 25 år sedan har 14 av samtliga 25 julklappar varit elrelaterade, dvs prylar som på ett eller annat sätt krävt elektricitet.

- Det kanske kan tyckas lite märkligt att vi som elbolag vill hjälpa våra kunder att förbruka mindre el. Men eftersom vi vill att den förnybara elen ska räcka till alla så finns det bara två vägar – att bygga ut den förnybara produktionen och att minska elförbrukningen. Vi på Bixia uppmuntrar båda dessa vägar, säger Jenny Johnson, marknadschef på Bixia. 

Sparar el

Aware Clock, är en energiklocka som på ett enkelt sätt mäter elanvändningen i hemmet och visualiserar våra elvanor. Den designade energiklockan är skapad av Interactive Institute och säljs av Bixia sedan en månad tillbaka.

- Aware Clock presenterar förbrukningen på ett helt nytt sätt, som är enkelt att ta till sig för hela familjen. Användningen av energiklockan kan leda till en energibesparing på mellan 10 och 20 procent, säger Jenny Johnson.

Aware Clock får konsumenten att känna igen sitt normala elanvändningsmönster och utifrån det kan man enkelt se förändringar och vad som ger störst förbättring.

- Det gör att man blir mer medveten om vad som använder el i hemmet och när den konsumeras. Det är först när man blir medveten om sina vanor som man kan förändra dem, säger Jenny Johnson.

Aware Clock får informationen trådlöst överförd från en sensor vid elmätaren. Via produktens WiFi-uppkoppling kan information också följas i appar för mobiltelefoner.

Fakta:

  • Enkel att installera och förstå
  • Formgiven för hemmiljö
  • Utrustad med WiFi och TFT-skärm
  • Finns att köpa på Bixias nyöppnade butik i Linköping och via företagets hemsida och kundservice.
  • Lanseringspris: 1499 kronor
  • Ordinarie pris: 1999 kronor

 

För mer information kontakta:
Anna Fjellner, pressansvarig Bixia AB
Tel: 076-82 85 811
E-post: anna.fjellner@bixia.se

Fredrik Wennström, produktansvarig, 070-932 85 81

Jenny Johnson, marknadschef Bixia AB
Telefon: 013-20 83 09, 070-676 83 09
E-post: jenny.johnson@bixia.se

Publicerad 2012-12-12 08:08