Bixia logo

Nyheter


Bixia redovisar ett resultat för 2016 på 69,3 miljoner kronor innan skatt

2016 var ur flera perspektiv ett mycket bra år för Bixia. Resultat blev 69,3 miljoner kronor innan skatt vilket är 66 procent bättre än året innan. "Det är ett mycket tillfredsställande resultat och den viktigaste framgångsfaktorn är medarbetarnas kompetens och engagemang" säger Stefan Braun, tf vd på Bixia.

Läs mer

20 procent mer vindkraft första kvartalet i år

Nu när årets första kvartal snart är slut kan elbolaget Bixia konstatera att vindkraften stått för cirka 20 procent mer el än samma period förra året. Trots det har elpriset varit cirka 25 procent högre.

Läs mer

Kraftiga vårvindar ger mycket vindkraft

Gårdagens vårväder med mycket av både vind och sol gjorde att energin från vindkraften som mest nådde upp till 11 GW i Norden, vilket är i närheten av det rekord som sattes i januari. Under hela gårdagsdygnet stod vindkraften för närmare 30 procent av den svenska elförbrukningen, vilket är tre gånger mer än snittet, enligt elbolaget Bixias rapport.

Läs mer

Mild vinter gav stabila elpriser

Återigen har vi en mild vinter bakom oss, nästan tre grader över den normala temperaturen. Det milda vädret har bidragit till att elpriserna varit ganska låga, med ett nordiskt elpris på i snitt cirka 31 öre per kWh. Men inte lika låga som förra vintern då elpriset var knappt 22 öre per kWh.

Läs mer

Bixia lanserar exklusiv närproducerad el till företagskunder

Elbolaget Bixia, en av Nordens största inköpare av närproducerad förnybar el, erbjuder nu förmedlingstjänsten – Bixia Nära Exklusiv – som innebär att företagskunder får sin el från en specifik produktionskälla. Det vill säga direkt från det kraftverk som kunden själv har valt och på så sätt visa på sitt klimatansvar.

Läs mer

Ljusare tider och mycket blåst ger lägre elpriser

Elpriset i Norden har sjunkit med nästan 7 öre på två veckor. En av orsakerna är att det blåst mer vilket ger ökad vindkraft och pressade priser. Dessutom innebär det milda vädret och att vi går mot ljusare tider att vi använder mindre el.

Läs mer

Greenely och Bixia lanserar energismart app

Greenely - innovationsbolaget inom energieffektivisering från KTH, lanserar idag sitt senaste samarbete med elbolaget Bixia. Samarbetet går ut på att Bixia tillsammans med Greenely, erbjuder appen Bixia Energismart till över 150 000 av sina kunder för att hjälpa dem nå en mer hållbar elanvändning. Appen finns tillgänglig för både iOS och Android.

Läs mer

Elens dag firas med försäljningsrekord av närproducerad el

Idag är det elens dag. En dag som är väl värd att fira för oss som bor på nordliga breddgrader. Under vintertid skulle vi ha svårt att klara oss i kylan och mörkret utan el. El har historiskt varit en lågintresseprodukt som de flesta inte reflekterar över. Men nu verkar det ha vänt enligt elbolaget Bixia lyckats öka försäljningen av närproducerad el från sol- vind och vatten med hela 300 procent under det gångna året.

Läs mer

Pär Kaller blir Bixias nya Vd

Pär Kaller blir ny vd för Bixia AB och kommer att tillträda sin nya roll den 3 april 2017. Pär kommer närmast från en befattning som Chef Försäkring Sak & Liv på Länsförsäkringar Östgöta, där han också ingår i bolagsledningen.

Läs mer

Avtal med Stena Renewable innebär ökad andel förnybar el

Bixia var tidigt ute med att köpa in förnybar el direkt från kraftproducenter. Nu har elbolaget tecknat ett treårsavtal med en av landets största vindkraftsproducenter – Stena Renewable som äger och driver omkring 100 vindkraftverk runt om i landet.

Läs mer

Följ även Bixia på

Bixia på Facebook  Bixia på Instagram  Bixia på Twitter  Bixia på Youtube