Bixia logo

Ekonom Back Office på Bixia i Växjö

Bixia AB grundades 1997 och är ett av Sveriges största elhandelsbolag. Bolaget ägs av sju regionala kommunala energibolag och riktar sig både till konsumenter och företag. Bixia har byggt upp en unik kompetens för att driva effektiv och framgångsrik elhandel och är idag ett av de elbolag som köper in störst andel förnybar och närproducerad el i Norden.

Vi söker dig som vill vara med oss och ge kraft som förändrar världen i rätt riktning!

Det går fort i vår föränderliga omvärld. Vi söker dig som vill bidra med nya perspektiv till vår back office funktion. 

Arbetsbeskrivning

Du kommer arbeta med kontroll, uppföljning och rapportering av koncernens finansiella och operationella risker avseende elhandel. Vidare omfattar tjänsten arbete med löpande uppgifter som kontroll och riskuppföljning av vår elhandelsverksamhet och mot större kunder. Du deltar också i planering och hantering av likvidflöden, bokslutsarbete och viss fakturering ingår också i tjänsten. Du utmanar, kavlar upp ärmarna och säkerställer att du bidrar till avdelningen och företagets gemensamma mål.

Finansavdelningen består av 10 personer och är placerade på Bixias nya kontor i WTC i Växjö. Avdelningen är uppdelad i redovisning, controlling, back office samt krav och kredit

Kvalifikationer

För att framgångsrikt lösa dina arbetsuppgifter tror vi att du kan arbeta självständigt men även arbeta i team. Du är noggrann, analytisk och söker gärna nya utmaningar. För oss är det också viktigt att du har förmågan till kritisk granskning och modet att ifrågasätta.

Du har en civilekonomexamen eller likvärdig utbildning. Det är meriterande om du har något års erfarenhet av arbete inom ekonomi, arbete med finansiella instrument och/eller riskhantering.

Erfarenhet från något av följande områden ser vi som meriterande:
•    finansiella instrument
•    riskhantering
•    redovisningskunskaper

För mer information:

För mer information om tjänsten kontakta Johan Bergman, Controllerchef, tfn 0470-70 33 71. Facklig information får du av Bo Karlsson, Vision +4613209112. Information kring rekryteringsprocessen ges av Henric Wedenberg, PA-konsult, tfn 070-615 92 76

Sök tjänsten här

Välkommen med din ansökan:

Du söker tjänsten via www.tekniskaverken.se/jobb. Senast den 8 januari vill vi ha din ansökan.