Nyheter


Pär Kaller blir Bixias nya Vd

Pär Kaller blir ny vd för Bixia AB och kommer att tillträda sin nya roll den 3 april 2017. Pär kommer närmast från en befattning som Chef Försäkring Sak & Liv på Länsförsäkringar Östgöta, där han också ingår i bolagsledningen.

Läs mer

Avtal med Stena Renewable innebär ökad andel förnybar el

Bixia var tidigt ute med att köpa in förnybar el direkt från kraftproducenter. Nu har elbolaget tecknat ett treårsavtal med en av landets största vindkraftsproducenter – Stena Renewable som äger och driver omkring 100 vindkraftverk runt om i landet.

Läs mer

Stormen Urd genererade vindkraftsrekord

Stormen Urd drog in över landet igår och nådde på sina håll orkanstyrka. Den fick också vindkraften att slå produktionsrekord. Nu på morgonen producerades det som mest under en enskild timma närmare 5.7 miljoner kWh, vilket är 0.5 miljoner mer än det tidigare rekordet. Under de senaste tre dygnen har vindkraften stått för 26 procent av den totala elkonsumtionen.

Läs mer

2016 – ett händelserikt el-år

Årets medelpris för el beräknas hamna på knappt 28 öre per kWh. Det är 35 procent högre än förra året, då elpriset var väldigt lågt. 2016 års elpriser har varierat kraftigt – under våren var det lågt för att sedan stiga under sommaren och hösten, främst på grund av det torra vädret. I juli hade vi tre gånger så högt elpris som året innan.

Läs mer

Sök solbidrag när solen står som lägst

Onsdagen den 21 december infaller vintersolståndet – årets kortaste dag då solen står som lägst. Samtidigt uppmanar elbolaget Bixia sina kunder att planera för den kommande vårsolen genom att söka solbidrag från elbolagets miljöfond. Sammanlagt delar Bixia uten miljon kronor till dem som installerar solpaneler det kommande året.

Läs mer