Nyheter


Greenely och Bixia lanserar energismart app

Greenely - innovationsbolaget inom energieffektivisering från KTH, lanserar idag sitt senaste samarbete med elbolaget Bixia. Samarbetet går ut på att Bixia tillsammans med Greenely, erbjuder appen Bixia Energismart till över 150 000 av sina kunder för att hjälpa dem nå en mer hållbar elanvändning. Appen finns tillgänglig för både iOS och Android.

Läs mer

Elens dag firas med försäljningsrekord av närproducerad el

Idag är det elens dag. En dag som är väl värd att fira för oss som bor på nordliga breddgrader. Under vintertid skulle vi ha svårt att klara oss i kylan och mörkret utan el. El har historiskt varit en lågintresseprodukt som de flesta inte reflekterar över. Men nu verkar det ha vänt enligt elbolaget Bixia lyckats öka försäljningen av närproducerad el från sol- vind och vatten med hela 300 procent under det gångna året.

Läs mer

Pär Kaller blir Bixias nya Vd

Pär Kaller blir ny vd för Bixia AB och kommer att tillträda sin nya roll den 3 april 2017. Pär kommer närmast från en befattning som Chef Försäkring Sak & Liv på Länsförsäkringar Östgöta, där han också ingår i bolagsledningen.

Läs mer

Avtal med Stena Renewable innebär ökad andel förnybar el

Bixia var tidigt ute med att köpa in förnybar el direkt från kraftproducenter. Nu har elbolaget tecknat ett treårsavtal med en av landets största vindkraftsproducenter – Stena Renewable som äger och driver omkring 100 vindkraftverk runt om i landet.

Läs mer

Stormen Urd genererade vindkraftsrekord

Stormen Urd drog in över landet igår och nådde på sina håll orkanstyrka. Den fick också vindkraften att slå produktionsrekord. Nu på morgonen producerades det som mest under en enskild timma närmare 5.7 miljoner kWh, vilket är 0.5 miljoner mer än det tidigare rekordet. Under de senaste tre dygnen har vindkraften stått för 26 procent av den totala elkonsumtionen.

Läs mer