Bixia logo
Meny
söklogotyp

Alla artiklar

Vad är elcertifikat, elområden och ursprungsgarantier?
Elcertifikat, elområden och ursprungsgarantier är tre begrepp som ofta dyker upp när vi pratar produktion och försäljning av el. I den här artikeln förklarar vi hur begreppen hänger ihop, hur de används på elmarknaden och vilken betydelse de har för dig som slutkund av el.
Oseriösa elbolag skapar osäkerhet

Har du råkat ut för aggressiv telefonförsäljning eller känner någon som har gjort det? Tyvärr blir detta allt vanligare och elbranschen är extra utsatt. Som ett krafttag mot dessa bolag  kan du här läsa mer om tips, varningssignler och dina rättigheter.

Energiförbrukning i Sverige

Hur mycket el använder vi i Sverige? I den här artikeln tittar vi närmre på svensk energikonsumtion.

Vad är skillnaden på elnätsbolag och elhandelsbolag?

Tänker du, precis som många andra, att du har ett elavtal och en elleverantör? Det är lätt att tro, men stämmer inte riktigt. För att lampan ska lysa hemma hos dig krävs det två elavtal; ett elhandelsavtal för elen du använder och ett elnätsavtal för ledningarna som elen transporteras i. Du är fri att välja vilket elhandelsbolag du vill köpa el i från. Elnätsavtalet däremot måste du teckna med det elnätsföretag som äger elnätet där du bor.

Grönt skatteavdrag för installation av solceller och laddboxar

Ska du installera solceller på taket eller sätta upp en laddbox på garageuppfarten? Då kan du ta del av det gröna skatteavdraget; en skattereduktion på kostnaden för både arbete och material. 

Att tänka på vid flytt – checklista

Mycket att tänka på inför flytten? Med vår checklista får du tips på vad som är viktigt att fixa innan det bär av. Vi guidar dig genom allt från flyttanmälan och hemförsäkring till elavtal, packning och magasinering.

Vad är kilowatt och kilowattimme?

Elpriser anges i kilowattimmar (kWh). Men vad betyder det? Och vad kostar en kWh? I den här artikeln svarar vi på några av de vanligaste frågorna kring just kilowatt och kilowattimmar.

Solcellsparker – en del av svensk solenergi
Solcellsparker börjar bli allt vanligare i Sverige. Idag finns närmare ett tjugotal parker runt om i landet och för många företag har det blivit en attraktiv och lönsam investering. Men vad kännetecknar egentligen en solcellspark? Hur vanligt är det och vilka förutsättningar krävs för god lönsamhet? Vi ger dig svaren!
Earth Hour

Earth hour grundades av Världsnaturfonden WWF för att uppmärksamma klimatfrågan och påverka politiker till större engagemang. Genom kampanjen uppmanas privatpersoner och företag att under en bestämd timma släcka alla lampor och stänga av icke nödvändiga elektroniska apparater.

Trådlös laddare till mobilen
Med en trådlös laddare kan du ladda mobilen sladdfritt, snyggt och bekvämt. Du slipper slitage på sladd och laddningsport och kan enkelt lyfta upp mobilen när du behöver den. Däremot bör du inte göra dig av med din vanliga mobilladdare riktigt än. De trådlösa varianterna är fortfarande mindre effektiva och drar dessutom mer ström.
Visa fler artiklar