Elpriset just nu

Elpriset påverkas bland annat av väder, driftstörningar i elproduktionen och världspriser på kol, olja och naturgas. Konjunktursvängningar kan påverka efterfrågan på el vilket i sin tur påverkar elpriset. Just nu har vi låga elpriser i Sverige.

Elpriset i dag 9 februari och prognos för kommande vecka

Inledningsvis blir vädret mycket milt och blött. Från och med mitten av denna vecka växer en högtrycksrygg in från nordväst och i takt med det blir det torrare och kallare. Troligen drar sig högtrycket undan i nästa vecka och det blir mildare och blötare igen. Temperaturen ligger 4 grader över normalt initialt men sjunker till under normalt mot helgen och stiger sedan till något över normalt de sista dygnen.

Prognosen för nivån i vattenmagasinen är +5 TWh för vecka 7 och utfallet för vecka 4 blev +2 TWh.

Kärnkraften ligger för närvarande på 94 procent eftersom Ringhals 2 har förlängd revision till 17/9 2016.

 

Vi rekommenderar

Just nu är det läge att binda elavtalet eftersom det är rekordlåga elpriser på både korta och långa avtal. Extra prisvärt är att teckna fast 5-årsavtal, alternativt mixpris. Passa på att välja Bixia Nära nu när elpriserna är låga och stöd en lokal elproducent i dina trakter.

Om du behöver råd och hjälp kring vilket avtal du ska välja, ring din lokala kundservice så hjälper vi dig.

Alla våra produkter och priser

Historiska elpriser

Du kan alltid ringa oss för personlig rådgivning på 0771-16 17 18.

Vilket elavtal vi rekommenderar dig i vår personliga rådgivning påverkas av aktuellt prisläge på elbörsen, vår analys av elmarknadens utveckling, din ekonomi och din elanvändning.

Läs mer om vad som påverkar elpriset.

 

Elsituationen är framtagen av Bixia Energy Management AB. Informationen som ligger till grund för analyserna kan ändras snabbt och därmed bli inaktuella. För eventuella felaktigheter i texten ansvaras ej.