Meny

Rörligt elpris

Gillar du att vara aktiv och flexibel? Rörligt elpris är för dig som vill följa marknadens svängningar. Ditt elpris varierar beroende på spotpriset från elbörsen. Riktigt spännande! Rörligt elpris har ingen bindningstid vilket ger dig friheten att närsomhelst byta avtalsform. Tillgång och efterfrågan påverkar elpriset men sett över tid ger rörligt elpris lägre kostnader. Här kan du läsa mer om vad som gäller för rörligt elpris och hur vi på Bixia ser på hållbar elproduktion.

I avtalet får du det här

Följa marknadens svängningar

Priset sätts i efterskott och kan variera från månad till månad.

Långsiktig lönsamhet

Priset styrs av tillgång och efterfrågan, men brukar ge de lägsta kostnaderna sett över tid.

Ingen bindningstid

Byt avtalsform precis när du vill.

100 % förnybar el

Som privatkund hos oss på Bixia får du endast el från förnybara energikällor. 

Prisinformation

Ange ditt postnummer för att se prisinformation.

Postnummer:
OmrådesID:

Elavtal med rörligt elpris följer elmarknadens svängningar 

Om du gillar att vara aktiv och att ha koll på priserna på elbörsen Nord Pool så är rörligt elpris det perfekta avtalet för dig. Rörligt elpris innebär att du får ett pris som varierar från månad till månad, eftersom priset följer utvecklingen på elbörsen. Det är tillgång och efterfrågan som sätter elpriset, men sett över tid är det oftast lönsamt att ha ett rörligt elpris. I det rörliga elpriset ingår även elcertifikatsavgiften. Det som tillkommer utöver det rörliga elpriset är en årsavgift plus moms. Bixia Rörligt pris tecknar du tillsvidare och har en uppsägningstid på 14 dagar.

Det är ingen bindningstid på rörligt elpris hos oss. Det betyder att du kostnadsfritt kan byta till ett annat Bixia-avtal när du vill. Det nya avtalet kan i så fall börja gälla redan nästkommande dag.

Bixia Miljöfond ingår alltid - du är med och gör skillnad

Sedan 2008 har Bixia Miljöfond ingått i alla våra elavtal utan att våra kunder betalar extra eller behöver göra något. Med miljöfonden kan vi tillsammans skapa förändring som gynnar den lokala miljön och det globala klimatet genom att öka andelen el från förnybara källor.

Rörligt elavtal – men alltid hållbart

Ett rörligt elavtal är ett aktivt avtal med största möjliga flexibilitet. Detta eftersom elavtalet är fritt från bindningstider. Men, hur mycket elmarknaden än må svänga så kan du som kund vara säker på att vårt hållbara och gröna synsätt alltid står fast. På Bixia jobbar vi endast med 100 % förnybar energi. Vi vurmar lite extra för den närproducerade elen och våra producenter ute i landet. För oss är förnyelsebar energi framtiden, och vi hoppas att du håller med.

Det är med andra ord viktigt att göra ett aktivt val när det kommer till din el. Vare sig du väljer fast-, mix- eller rörligt elavtal så kan du påverka mycket med vilken typ av el du väljer att förbruka och värma dig med. Lika självklart som att du väljer ekologiskt i dagligvaruhandeln bör det vara att välja el som månar om omgivningen och framtiden.

Du är mer än välkommen att kontakta oss så kan vi tillsammans finna ett bra elavtal som passar just dig.