Bixia logo

Teckna elavtal och jämför elpriser

Att teckna elavtal hos oss på Bixia innebär att du bidrar till en hållbar framtid. Som Bixiakund får du nu köpa en elcykel från Monark för endast 11 995 kronor (rek. pris 14 995 kronor inkl. batteri).*

Unikt erbjudande till dig som Bixiakund

För att ta del av den förmånliga rabatten på elcykeln så behöver du en unik kod, du får din erbjudandekod i bekräftelsen som skickas till din e-postadress efter du har tecknat elavtal. Du hittar även din erbjudandekod på din fakturabilaga eller under erbjudande när du loggar in på Mina Sidor.

*Kampanjen är förlängd och gäller nu till och med den 31 mars 2018. Priset är inklusive batteri, moms och frakt. Erbjudandet gäller så långt lagret räcker med reservation för slutförsäljning. Beställningen faktureras och levereras av Bixias distributionspartner Team Sportia Online.

Ett elavtal som gör skillnad

Bixia är ett av de elbolag i Norden som köper in mest närproducerad, förnybar el – det vill säga el som produceras lokalt från förnybara källor som sol, vind, vatten och biomassa. Att teckna ett elavtal med oss innebär att du stödjer lokala närproducenter. På så sätt bidrar du till utvecklingen av förnybara energikällor, och hjälper oss på vägen mot en hållbar framtid.

På den här sidan kan du räkna ut och jämföra våra aktuella elpriser hemma hos dig. Du kan också läsa mer om våra avtalsformer och självklart teckna ett elavtal med oss på Bixia.

Elpriserna uppdateras varje vecka. Skriv in ditt postnummer och ställ in din beräknade årsförbrukning i formuläret nedan. Nu kan du se vilka elpriser som gäller hemma hos dig. Din beräknade årsförbrukning kan du hitta på din senaste elfaktura – annars kan du anpassa förbrukningsgraden efter storleken på ditt hushåll. Välj sedan det elavtal som passar dig bäst.

Jämför för bästa elavtal och elpriser

Som privatkund är det viktigt att du har ett elavtal som passar just dig. Eftersom din elförbrukning bland annat beror på hur du bor, hur många personer du har i hushållet och din levnadsstandard så erbjuder vi på Bixia olika typer av elavtal. Det gör att du enkelt kan välja det elavtal som passar dig bäst.

Förnya avtal för


Anläggnings-ID

Elområde

3


Nuvarande avtal

Bixia Rörligt Pris

Avtalsslut:

Din årsanvändning

kWh

Vill du förnya ditt elavtal för en annan av dina anläggningar

Teckna nytt avtal?

Önskar du teckna avtal på ytterligare en anläggning, där du idag inte har Bixia som elleverantör, klicka på Teckna nytt avtal.

Behöver du hjälp?

Kontakta oss så hjälper vi dig med allt. Uppsägningar hanteras endast över telefon.

Telefon: 0771 - 60 30 30
E-post: kundservice@bixia.se
Kontakta oss på Facebook 
Vill du istället att vi ringer upp dig? Lämna dina uppgifter

Teckna elavtal

Våra elpriser sätts utifrån olika områden i Sverige, därför behöver vi ditt postnummer för att kunna ge dig ett korrekt pris.

Ditt postnummer:

Behöver du hjälp?

Kontakta oss så hjälper vi dig med allt. Uppsägningar hanteras endast över telefon.

Telefon: 0771 - 60 30 30
E-post: kundservice@bixia.se
Kontakta oss på Facebook 
Vill du istället att vi ringer upp dig? Lämna dina uppgifter

Prisberäkning

För att kunna räkna ut din månadskostnad behöver vi din ungefärliga årsanvändning.

Ange din årsanvändning

kWh

Välj avtal

Valt avtal

Bindningstid

Din beräknade kostnad år 1

kr/mån

Kampanjikon

Inklusive Bixia Nära 29 kr/mån

Därefter gäller

kr/mån

kr/mån

Inklusive Bixia Nära 29 kr/mån

Tack!

Vi är glada att du har valt oss som din elleverantör.

3000 kronor rabatt på elcykel från Monark

Som extra erbjudande just nu kan du som Bixiakund köpa elcykel från Monark till ett extra förmånligt pris. Ange rabattkod: ELCYKEL2017 när du köper din elcykel på bixiabutiken.se.

Om du har några frågor eller funderingar kan du kontakta oss på telefon: 0771 - 60 30 30 eller via
e-post kundservice@bixia.se.

Vänlig hälsning,

Bixia

Personnummer

Fakturaadress

Ditt avtal

Startdatum:
Bindningstid:

Elen levereras till:

Anläggningsid

Elområde

Vill du förnya ditt elavtal för en annan av dina anläggningar


Önskar du teckna avtal på ytterligare en anläggning, där du idag inte har Bixia som elleverantör, klicka på Teckna nytt avtal.

Teckna nytt avtal

Våra elavtal

Att välja Bixia innebär att du väljer en grön framtid. Hos oss garanterar vi att du alltid får 100 procent förnybar el oavsett vilken avtalsform du väljer. Nedan ser du alla våra olika typer av elavtal.

Fast elpris

 Fast elpris är stabilt, tryggt och långsiktigt - perfekt för dig som vill ha kontroll över dina energikostnader

 • Passar dig som varken har tid eller ork att engagera dig i elmarknaden och  föredrar samma pris under hela avtalsperioden
 • Du väljer själv den avtalsperiod som passar dig bäst
 • Det enda som påverkar slutpriset på din elräkning är din elanvändning
 • Du påverkas inte av några prishöjningar under avtalsperioden

Mixpris el 50/50

Ett elavtal för dig som vill kombinera fast och rörligt elpris

 • Passar dig som vill ha en lagom kombination av risk och trygghet
 • Endast hälften av din elanvändning påverkas av förändrade marknadspriser
 • Du väljer själv den avtalsperiod som passar dig bäst

Rörligt elpris

Gillar du att vara aktiv och flexibel? Rörligt elpris är för dig som vill följa marknadens svängningar

 • Ditt elpris varierar beroende på marknadspriset från elbörsen
 • Det är ingen bindningstid vilket ger dig friheten att närsomhelst byta avtalsform
 • Tillgång och efterfrågan påverkar elpriset men sett över tid ger rörligt pris lägre kostnader

El till inköpspris

Ett enkelt och flexibelt elavtal – utan påslag, årsavgift och bindningstid. Perfekt för dig som har stort energibehov

 • Du köper el till rörligt pris utan påslag, alltså samma pris som Bixia köper in elen för
 • Du betalar en fast avgift per dag för varje kilowattimme du använder – utan påslag eller årsavgift
 • Det är ingen bindningstid för elavtalet vilket ger dig friheten att närsomhelst byta avtalsform

För att teckna el till inköpspris, kontakta kundservice på telefonnummer 0771-16 17 18, eller via e-post: kundservice@bixia.se

Timpris

Med Timpris mäts din elanvändning per timma istället för per månad. Ett perfekt avtal för dig som vill optimera din elanvändning och minska dina elkostnader

 • Det rörliga timpriset följer med prisutvecklingen på elbörsen (Nord Pool) timme för timme
 • Genom att följa det rörliga timpriset ser du när på dygnet du får mest el för pengarna
 • Värm upp villan när elpriset är som lägst. Om du är engagerad i din energiförbrukning och är beredd att ha koll på elpriserna dagligen så kan timpris vara lönsamt för dig

För att teckna elavtal med timpris, kontakta kundservice på telefonnummer 0771-16 17 18, eller via e-post: kundservice@bixia.se

Bixia Nära

Vill du vara med och bidra till en hållbar framtid? Gör verklig skillnad och komplettera ditt befintliga elavtal med Bixia Nära

 • För 29 kronor extra per månad får du närproducerad el från ditt närområde
 • När du väljer närproducerad el bidrar du till att andelen el från förnybara energikällor ökar
 • Genom att investera i närproducerad el från Bixia bidrar du också till Bixias Miljöfond

Att välja elavtal är enkelt – och viktigt

Allt handlar om att välja ett elavtal som passar dig och dina behov. Du väljer utifrån hur stor risk du vill ta, det vill säga ett rörligt eller fast elpris, på kortare eller längre tid. Det kanske låter dramatiskt, men det är ungefär som att välja om du vill ha en fast eller rörlig bankränta.

Ett rörligt pris brukar generellt sett bli billigare i längden, men risken finns att priset höjs plötsligt och du blir tvungen att ändra din elanvändning under en period. Ett fast pris är generellt sett högre i längden, men du kan istället vara trygg i att du har samma pris under hela den avtalade perioden. Känner du att du vill ha det rörliga elprisets fördelar och det fasta elprisets trygghet kan du till exempel välja Bixias Mixpris över vintern, då elpriset generellt kan vara något högre.

Den största risken är egentligen att inte ha något elavtal alls. Utan ett elavtal blir du automatiskt tilldelad ett så kallast anvisningsavtal. Anvisningsavtal innebär oftast ett mycket högre elpris än om du tecknar ett elavtal – oavsett om du väljer fast eller rörligt pris. Du kan inte heller kontrollera varifrån din el kommer, om den är förnybar eller närproducerad. Genom att teckna ett elavtal med oss tar du egen kontroll över din energi, och vi kan då hjälpa dig med skydd mot marknadssvängningarna av elpriset.

Vi presenterar de aktuella elpriserna varje vecka på Elsituationen just nu och ger dig råd inför ditt val av elavtal. Vill du veta mer om hur priserna har utvecklats historiskt kan du läsa om det under Historiska elpriser.

Varför välja ett elavtal med förnybar och närproducerad el?

Ja varför ska man välja närproducerad el? Egentligen av samma anledning som man väljer närproducerad mjölk. Vi på Bixia tycker att det är lika självklart att välja förnybar och närproducerad el som att man väljer andra produkter i sitt vardagsliv som är bra för miljön och klimatet. Det handlar kort och gott om vår livskvalitet här och nu, och att bevara miljön för våra barn i framtiden.

All el som du köper från oss på Bixia är förnybar. Vill du ta ett klimatansvar fullt ut kan du välja el som är producerad nära dig - kanske till och med hos din granne. På vår sida om närproducerad el kan du läsa mer om vad det innebär och hur du gör för att ta del av det.

Kontakta gärna oss på Bixia om du har några frågor, vill veta mer om hur vi jobbar eller hur det fungerar att själv bli närproducent.