Jämför elpriser och teckna elavtal

Här kan du se våra aktuella elpriser och teckna elavtal. Elpriserna uppdateras varje vecka. Bor du i hus eller lägenhet? Skriv in ditt postnummer nedan för att se våra elpriser. Välj sedan det elavtal som passar dig bäst. Din uppskattade elförbrukning ligger till grund för hur vi räknar ut ditt elpris.

Passa på och vintersäkra ditt elpris

Oroar du dig för höga elpriser under vintern? Få koll med Bixia Vinterpris.

Jämför för bästa elpriser och elavtal

Som privatkund är det viktigaste att du har ett riktigt elavtal. Eftersom din elförbrukning beror på hur du bor, antalet personer i hushållet, levnadsstandard och så vidare, erbjuder vi på Bixia olika typer av elavtal. Välj det elavtal som passar dig bäst. Du får alltid 100 % förnybar el.

 

Förnya avtal för


Anläggnings-ID

Elområde

3


Nuvarande avtal

Bixia Rörligt Pris

Avtalsslut:

Din årsanvändning

kWh

Vill du förnya ditt elavtal för en annan av dina anläggningar

Teckna nytt avtal?

Önskar du teckna avtal på ytterligare en anläggning, där du idag inte har Bixia som elleverantör, klicka på Teckna nytt avtal.

Behöver du hjälp? Kontakta oss!

Telefon: 0771-60 30 30
E-post: kundservice@bixia.se
Kontakta oss på Facebook
Vill du istället att vi ringer upp dig? Lämna dina uppgifter här

Teckna elavtal

Våra elpriser sätts utfrån olika områden i Sverige, därför behöver vi ditt postnummer för att kunna ge dig ett korrekt pris.

Ditt postnummer:

Redan kund?

Logga in för att förnya dina avtal

Du är inloggad

Gå till mina sidor för att förnya dina avtal.

Behöver du hjälp? Kontakta oss!

Telefon: 0771-60 30 30
E-post: kundservice@bixia.se
Kontakta oss på Facebook
Vill du istället att vi ringer upp dig? Lämna dina uppgifter här

Prisberäkning

För att kunna räkna ut din månadskostnad behöver vi din ungefärliga årsanvändning.

Ange din årsanvändning

kWh

Välj avtal

Valt avtal

Bindningstid

Din beräknade kostnad

kr/mån

Inklusive Bixia Nära 29 kr/mån

Tack för att du har valt Bixia

En bekräftelse har skickats till din e-postadress

Vi kommer nu gå igenom dina uppgifter och skickar därefter en avtalsbekräftelse till dig. När avtalet träder i kraft kan du logga in på Mina Sidor. Där kan du följa din förbrukningsstatistik, se dina fakturor, ställa frågor och lägga ärenden till vår kundservice.

Personnummer

Fakturaadress

Ditt avtal

Startdatum:
Bindningstid:

Elen levereras till:

Anläggningsid

Elområde

Vill du förnya ditt elavtal för en annan av dina anläggningar


Önskar du teckna avtal på ytterligare en anläggning, där du idag inte har Bixia som elleverantör, klicka på Teckna nytt avtal.

Teckna nytt avtal

Våra elavtal

Alla våra elavtal ger dig 100 % förnybar el oavsett vilken avtalsform du väljer. Här ser du alla våra elavtal.

Fast elpris

Fast elpris är perfekt för dig som vill slippa engagera dig i elmarknaden och värdesätter långsiktig trygghet. Fast elpris innebär att du har ett och samma elpris under hela avtalsperioden.

Det finns olika avtalsperioder att välja på och du väljer själv vilken av dessa som passar dig bäst! Det gör att du får full koll på dina kostnader och det enda som påverkar din elräkning är elanvändningen. Stabilt, tryggt och långsiktigt.

Mixpris 50/50

Mixpris passar dig som känner att du vill ha lagom mix av risk och trygghet. Mixpris innebär att du får hälften rörligt elpris och hälften fast. Med andra ord är det bara hälften av din elanvändning som påverkas av förändrade marknadspriser.

Det finns olika avtalsperioder att välja på och du väljer själv vilken av dessa som passar dig bäst! Mixpris är en kombination av lagom mycket risk och lagom mycket trygghet.

 

Rörligt elpris

Rörligt elpris är perfekt för dig som är aktiv och flexibel. Avtalet följer prisutvecklingen på elmarknaden. När spotpriset på elbörsen (Nord Pool) förändras följer det rörliga elpriset med. Det gör att priset kan variera både upp och ner från månad till månad.

Du har ingen bindningstid och kan kostnadsfritt byta till ett annat elavtal när som helst. Rörligt elpris är flexibelt och följer marknaden.

El till inköpspris

Gillar du enkla elavtal – utan påslag? El till inköpspris innebär att du köper el till rörligt pris utan påslag, alltså samma pris som vi köper in elen för.

Om du tecknar el till inköpspris betalar du en fast avgift per dag samt vårt inköpspris för varje kilowattimme du använder – inga påslag och ingen årsavgift.

För att teckna el till inköpspris, kontakta kundservice på telefonnummer 0771-16 17 18, eller via e-post: kundservice@bixia.se.

Timpris

Om du tecknar timpris kommer din elanvändning att mätas per timma i stället för per månad och eftersom priset varierar under dygnet ger det dig en möjlighet att spara pengar. Kanske kan du tvätta på kvällen eller under helgen?

Om du är engagerad i din energiförbrukning och är beredd att ha koll på elpriserna dagligen så kan timpris vara lönsamt för dig. För att teckna timpris, kontakta kundservice på telefonnummer 0771-16 17 18, eller via e-post: kundservice@bixia.se.

Bixia Nära

Välj närproducerad el från ditt område om du vill att andelen el från förnybara energikällor ska öka. Nu har du nu chansen att göra verklig skillnad genom att komplettera ditt befintliga elavtal med Bixia Nära.

För 29 kronor per månad får du närproducerad el från ditt närområde. Dessutom går 10 kronor per månad till Bixia Miljöfond som kommer att dela ut pengar till ytterligare utbyggnad av närproducerad el i ditt område.

Att välja elavtal är enkelt – och viktigt

Allt handlar alltså om att välja ett elavtal som passar dig och dina behov. Du väljer utifrån hur stor risk du vill ta, det vill säga att välja ett fast eller rörligt elpris, på kortare eller längre tid. Det låter dramatiskt, men det är ungefär som att välja fast eller rörlig bankränta. Känner du att du vill ha det rörliga elprisets fördelar och det fasta elprisets trygghet kan du välja Bixias Mixpris över vintern, då elpriset generellt kan vara något högre.

Vi presenterar de aktuella elpriserna varje vecka på Elsituationen just nu och ger dig råd inför ditt val av elavtal. 

Vill du läsa om hur priserna har utvecklats historiskt kan du läsa mer om det under Historiska elpriser.

Oavsett, så är den största risken att inte ha något elavtal alls. Det beror på att man då inte har något skydd mot marknadssvängningarna av elpriset eftersom vi som elbolag inte har kunnat säkra upp elanvändningen i ett elavtal.

 

Varför välja ett elavtal med förnybar och närproducerad el?

Ja varför ska man välja närproducerad el? Varför ska man välja närproducerad mjölk? Vi på Bixia tycker att det är lika självklart att välja förnybar och närproducerad el som att man väljer andra produkter i sitt vardagsliv som är bra för miljön och klimatet – det handlar kort och gott om vår livskvalitet här och nu och våra barns framtid.

All el som du köper från oss på Bixia är förnybar. Vill du ta ett klimatansvar fullt ut kan du välja el som är producerad nära dig - kanske till och med hos din granne. Här berättar vi mer om vad det innebär och hur du också kan göra för att få närproducerad el: Närproducerad el