Bixia logo
Meny

Bixia Nära - el producerad nära dig

Tillsammans kan vi se till att det blir 100 procent förnybar el framöver och du kan göra skillnad genom att välja Bixia Nära. Då köper du närproducerad el från dina lokala elproducenter.

Varför Bixia Nära? 

Det krävs ingen vetenskapsman för att inse att vi måste sluta använda fossila bränslen som släpper ut koldioxid och förstör vårt klimat. Därför arbetar vi på Bixia med att öka andelen el från förnybara energikällor och att köpa in el från så många lokala elproducenter vi kan. 

Bixia Nära ger återbäring till dina lokala elproducenter 

Precis som många av oss i dag väljer närproducerad mat, kan du även välja närproducerad el. Eftersom vår närproducerade el också är 100 procent förnybar är den utan tvekan det bästa alternativet för klimatet. När du väljer Bixia Nära går 10 kronor per månad tillbaka till dina lokala elproducenter. För producenten innebar det under 2017 1 öre/kWh extra betalt. Det gör stor skillnad för att kunna fortsätta producera förnybar el – i en värld där storskalig produktion gynnas. Ditt bidrag stöttar alltså dina lokala elproducenters befintliga verksamhet. Den möjliggör även utbyggnaden av mer förnybar och närproducerad elproduktion i ditt närområde.

Är du nyfiken på vilka våra närproducenter är?

Läs mer här!

 

Hur går det till? 

Den närproducerade elen vi säljer kommer från många olika lokala elproducenter och vi kan alltid garantera ursprunget till elleveransen. Det gör vi genom att vi köper in så kallade ursprungsgarantier från elproducenten. Det är den garantin som är vårt bevis på att elen verkligen är från en förnybar källa. 

  • Kompletterar ditt befintliga elavtal och har ingen bindningstid
  • Månadskostnad 29 kr
  • Din el kommer från spårbara energikällor i ditt närområde
  • Ditt val av närområde startar igång redan nästkommande arbetsdag

Kontakta sidansvarig