100 procent förnybar el till Lejonfastigheter och Linköpings kommun

Elbolaget Bixia har fått förtroendet att leverera el till Lejonfastigheter och Linköpings kommun. Lejonfastigheter har för sig och för kommunens räkning, upphandlat elavtalet som löper i tre år och innebär att de cirka 270 fastigheter som Lejonfastigheter äger och förvaltar försörjs med 100 procent förnybar el.

Läs mer

ÖoB leasar vindkraft för hållbara varuhus

Runsvengruppen, som driver över 100 ÖoB-varuhus runt om i landet, har med hjälp av elbolaget Bixia, hyrt tre vindkraftverk. En stor del av företagets varuhus blir därmed självförsörjande på el från egen vindkraftsproduktion.

Läs mer

Ännu mer pengar att söka från Bixia Miljöfond

Det är dags att söka medel till investeringar som ökar andelen förnybar el, minskar elanvändningen eller bidrar till energieffektivisering. Nytt för i år är att alla Bixias kunder nu är med och bidrar, vilket ger ännu mer pengar att söka.

Läs mer

Malmöborna har fått sin egen elbutik i Triangeln

Bixia är elbolaget som går mot strömmen. Dels jobbar företaget för att få sina kunder att använda så lite el som möjligt och samtidigt uppmuntrar man kunderna att bli sina egna elproducenter. Dessutom har Bixia, som första elbolag, etablerat sig i detaljhandeln. I dag invigs företagets elbutik i Triangeln i Malmö.

Läs mer

Vinterns elpriser - de lägsta på sju år

Nu är vintermånaderna över och enligt elbolaget Bixia har elpriset under vinterperioden varit de lägsta på sju år. Det beror på det milda vädret (cirka 3,7 grader över det normala) i kombination med mycket nederbörd och blåst.

Läs mer

Bixia redovisar rekordsiffror

Bixia AB redovisar ett resultat för 2013 på 80,7 miljoner kronor före skatt. Vilket är en fördubbling jämfört med året innan. Systerbolaget Bixia ProWin AB, som gjort sitt första helårsbokslut, redovisar en vinst på 8,8 miljoner kronor.

Läs mer

Medvind för vindkraft – varannan svensk vill ha mer

Aldrig tidigare har vindkraftsproduktionen i Sverige varit så hög som förra året. Dessutom visar en undersökning, som nyligen genomförts av elbolaget Bixia, att 56 procent av svenskarna tycker att Sverige ska satsa mer på vindkraft.

Läs mer

Invigning av butik i Trollhättan

Som första elbolag öppnar Bixia fysiska butiker. Idag invigdes företagets femte butik på Kungsgatan i Trollhättan. Under invigningen passade företaget även på att dela ut 625 000 kronor från Bixia Miljöfond.

Läs mer

Låga elpriser trots kylan

Trots de senaste veckornas vinterväder med stigande elanvändning har elpriset varit stabilt. Detta tack vare att det råder gynnsamma förhållanden i elproduktionen, med god tillgång på vattenkraft, vindkraft och kärnkraft.

Läs mer

Följ även Bixia på

Bixia på Facebook  Bixia på Instagram  Bixia på Twitter  Bixia på Youtube