Elsituationen just nu

(Uppdaterad 2015-07-28)

Elsituationen just nu

(Uppdaterad 2015-07-28)

Elsituationen idag och framöver

Fram till helgen blir det lågtrycksdominerat väder med blött och kyligt väder. Från helgen något varmare, dvs normala temperaturer och torrare väder över Skandinavien. En del lågtryck passerar österut även i nästa vecka.
Prognosen för nivån i vattenmagasinen är för v.32 +8 TWh och utfallet för v.29 blev +5 TWh.

Kärnkraften ligger för närvarande på 63% (v. 30 67%). Oskarhamn 2 har förlängd revision till december 2015 och Ringhals 2 har förlängd revision till november 2015. Forsmark 2 har förlängd revision till 29/7. Oskarshamn 3 är begränsad till 1200 MW tillsvidare.

Vi rekommenderar

Vi rekommenderar alltid kunder som har möjlighet att se över sitt elavtal att göra det. Då vi har låga elpriser idag och inte ser någon betydlig risk för att dessa kommer bli betydligt högre på långsikt rekommenderar vi kunder med bra ekonomisk marginal rörligt pris, dock skall man vara medveten om att det kan förekomma kortsiktiga prisrörelser i marknaden.

 

Om du behöver råd och hjälp kring vilket avtal du ska välja, ring din lokala kundservice så hjälper vi dig.

Alla våra produkter och priser

Historiska elpriser

Du kan alltid ringa oss för personlig rådgivning på 0771-16 17 18.

Vilket elavtal vi rekommenderar dig i vår personliga rådgivning påverkas av aktuellt prisläge på elbörsen, vår analys av elmarknadens utveckling, din ekonomi och din elanvändning.

Läs mer om vad som påverkar elpriset.

 

Elsituationen är framtagen av Bixia Energy Management AB. Informationen som ligger till grund för analyserna kan ändras snabbt och därmed bli inaktuella. För eventuella felaktigheter i texten ansvaras ej.