Elsituationen just nu

(Uppdaterad 2015-08-25)

Elsituationen just nu

(Uppdaterad 2015-08-25)

Elsituationen idag och framöver

Ett lågtryck rör sig nu in över Skandinavien vilket kommer ge blött väder kommande dagar. Prognosen för nivån i vattenmagasinen är +4 TWh för vecka 35. Kärnkraften ligger för närvarande på 59 procent. Oskarhamn 2 har förlängd revision till december 2015, Ringhals 2  till november 2015 och Forsmark 3 till 2 oktober. Loviisa 2 har reducerad effekt på grund av tekniska problem.

Vi rekommenderar

Vi rekommenderar alltid kunder som har möjlighet att se över sitt elavtal att göra det. Då vi har låga elpriser idag och inte ser någon betydlig risk för att dessa kommer bli betydligt högre på långsikt rekommenderar vi kunder med bra ekonomisk marginal rörligt pris, dock skall man vara medveten om att det kan förekomma kortsiktiga prisrörelser i marknaden.

 

Om du behöver råd och hjälp kring vilket avtal du ska välja, ring din lokala kundservice så hjälper vi dig.

Alla våra produkter och priser

Historiska elpriser

Du kan alltid ringa oss för personlig rådgivning på 0771-16 17 18.

Vilket elavtal vi rekommenderar dig i vår personliga rådgivning påverkas av aktuellt prisläge på elbörsen, vår analys av elmarknadens utveckling, din ekonomi och din elanvändning.

Läs mer om vad som påverkar elpriset.

 

Elsituationen är framtagen av Bixia Energy Management AB. Informationen som ligger till grund för analyserna kan ändras snabbt och därmed bli inaktuella. För eventuella felaktigheter i texten ansvaras ej.