Laddstolpar.
Åk bil på sol, vind och vatten

Bixia arbetar aktivt för att stötta all utveckling av förnybar energi och vi vill att alla ska kunna välja förnybar energi även som fordonsbränsle. Laddstolparna är en viktig pusselbit för elfordonens framtid och det är därför självklart för oss att vara med i denna utveckling. 

Många biltillverkare ligger i startgropen för lansering av nya elbilsmodeller. Generellt kan man säga att idag kostar det cirka 1kr/mil att köra en elbil, räckvidden är cirka 15-20 mil och med rätt el i stolparna blir elbilens koldioxidutsläpp 0.

Var finns Bixias laddstolpar?
Under 2010 placerade vi ut ytterligare 10 laddstolpar och har nu totalt 22 stycken. I framtiden kommer vi att bygga ut efter behov.

I dessa städer finns vi idag
Borgholm
Katrineholm
Linköping
Mjölby
Nässjö
Oxelösund
Växjö

Hur går det till att tanka?
Bixia har idag två varianter på laddstolpar, en med nyckelfunktion och en med SMS-funktion. Vi kommer att byta ut samtliga till SMS-funktion under 2011.

Rent praktiskt går det till så att man skickar ett SMS med ordet LADDA till telefonnumret som står på stolpen. Luckan öppnas och man kan koppla in sitt fordon. När det är dags att åka iväg skickar man ett SMS till samma telefonnummer igen för att koppla loss sitt fordon.

Kostnaden för elen baseras på hur många kWh som har gått åt mellan första och andra SMS. Betalningen sker via mobilräkningen för den mobil som man SMS från.

Laddstolpe_DSC_0228.jpg