Vi tar vara på naturens krafter

Visst kan vi som elbolag göra skillnad. Men för att öka andelen el från förnybara källor behöver vi alla hjälpa till. Ingen kan bidra med allt, men alla kan bidra med något. Läs mer »

Kolla in våra elpriser »

Teckna avtal

Bli kund

Gör ett elval som förändrar.
Hos oss får du bara el från förnybara källor och Bixia Miljöfond ingår i alla avtal.

Teckna avtal »

Energibesparing

Aware Clock

Nu lanseras nya generationens Aware Clock!
Hitta eltjuvar och minska din elanvändning. Spara 3000 kr per år.

Läs mer och beställ här »

Välkommen till Bixia 

Våra privatkunder får bara el från förnybara källor. Alla våra kunder bidrar med 45 öre varje månad till Bixia Miljöfond som vi sedan delar ut till projekt för mer närproducerad el. 

 

Pressmeddelanden

100 procent förnybar el till Lejonfastigheter och Linköpings kommun

Elbolaget Bixia har fått förtroendet att leverera el till Lejonfastigheter och Linköpings kommun. Lejonfastigheter har för sig och för kommunens räkning, upphandlat elavtalet som löper i tre år och innebär att de cirka 270 fastigheter som Lejonfastigheter äger och förvaltar försörjs med 100 procent förnybar el.

Läs mer »

Fortsatt låga elpriser – en villaägare har sparat 1000 kronor hittills i år

Hittills i år har medeltemperaturen i Norden har varit 3,5 grad högre än förra året. Det milda vädret i kombination med mycket nederbörd och vind har gjort att elpriserna i snitt varit 9 öre lägre per kWh jämfört med förra året. För en villaägare med rörligt elpris innebär det cirka 1000 kronor lägre elkostnad.

Läs mer »

Ännu mer pengar att söka från Bixia Miljöfond

Det är dags att söka medel till investeringar som ökar andelen förnybar el, minskar elanvändningen eller bidrar till energieffektivisering. Nytt för i år är att alla Bixias kunder nu är med och bidrar, vilket ger ännu mer pengar att söka.

Läs mer »