Nyhetsarkiv
100 procent förnybar el till Lejonfastigheter och Linköpings kommun
2014-04-14
Elbolaget Bixia har fått förtroendet att leverera el till Lejonfastigheter och Linköpings kommun. Lejonfastigheter har för sig och för kommunens räkning, upphandlat elavtalet som löper i tre år och innebär att de cirka 270 fastigheter som Lejonfastigheter äger och förvaltar försörjs med 100 procent förnybar el.
Fortsatt låga elpriser - en villaägare har sparat 1000 kronor hittills i år
2014-04-11
Hittills i år har medeltemperaturen i Norden har varit 3,5 grad högre än förra året. Det milda vädret i kombination med mycket nederbörd och vind har gjort att elpriserna i snitt varit 9 öre lägre per kWh jämfört med förra året. För en villaägare med rörligt elpris innebär det cirka 1000 kronor lägre elkostnad.
ÖoB leasar vindkraft för hållbara varuhus
2014-04-01
Runsvengruppen, som driver över 100 ÖoB-varuhus runt om i landet, har med hjälp av elbolaget Bixia, hyrt tre vindkraftverk. En stor del av företagets varuhus blir därmed självförsörjande på el från egen vindkraftsproduktion.
Ännu mer pengar att söka från Bixia Miljöfond
2014-03-31
Det är dags att söka medel till investeringar som ökar andelen förnybar el, minskar elanvändningen eller bidrar till energieffektivisering. Nytt för i år är att alla Bixias kunder nu är med och bidrar, vilket ger ännu mer pengar att söka.
Malmöborna har fått sin egen elbutik i Triangeln
2013-03-13
Bixia är elbolaget som går mot strömmen. Dels jobbar företaget för att få sina kunder att använda så lite el som möjligt och samtidigt uppmuntrar man kunderna att bli sina egna elproducenter. Dessutom har Bixia, som första elbolag, etablerat sig i detaljhandeln. I dag invigs företagets elbutik i Triangeln i Malmö.
Vinterns elpriser – de lägsta på sju år
2014-03-04
Nu är vintermånaderna över och enligt elbolaget Bixia har elpriset under vinterperioden varit de lägsta på sju år. Det beror på det milda vädret (cirka 3,7 grader över det normala) i kombination med mycket nederbörd och blåst.
Bixia redovisar rekordsiffror
2014-02-27
Bixia AB redovisar ett resultat för 2013 på 80,7 miljoner kronor före skatt. Vilket är en fördubbling jämfört med året innan. Systerbolaget Bixia ProWin AB, som gjort sitt första helårsbokslut, redovisar en vinst på 8,8 miljoner kronor.
Medvind för vindkraft – varannan svensk vill ha mer
2014-02-18
Aldrig tidigare har vindkraftsproduktionen i Sverige varit så hög som förra året. Dessutom visar en undersökning, som nyligen genomförts av elbolaget Bixia, att 56 procent av svenskarna tycker att Sverige ska satsa mer på vindkraft.
Kallelse till Extra bolagsstämma Bixia Vind
2014-02-11
Aktieägarna i Bixia Vind AB (publ.), 556779-5355, kallas härmed till extra bolagsstämma den 12 mars klockan 9.00 i Tekniska verkens lokaler med adress Brogatan 1, 581 15 Linköping.
Invigning av butik i Trollhättan
2014-01-30
Som första elbolag öppnar Bixia fysiska butiker. Idag invigdes företagets femte butik på Kungsgatan i Trollhättan. Under invigningen passade företaget även på att dela ut 625 000 kronor från Bixia Miljöfond.
Låga elpriser trots kylan
2014-01-20
Trots de senaste veckornas vinterväder med stigande elanvändning har elpriset varit stabilt. Detta tack vare att det råder gynnsamma förhållanden i elproduktionen, med god tillgång på vattenkraft, vindkraft och kärnkraft.
Hälften av svenskarna skulle välja närproducerad el
2014-01-09
Enligt en färsk undersökning som genomförts av elbolaget Bixia skulle 49 procent av svenskarna välja närproducerad förnybar el om det var möjligt. Det är nästan lika många som ofta väljer att köpa närproducerad mat.
Ökad vindkraft och mild vinter har hållit nere årets elpriser – rekordlåga priser i december
2013-12-20
Årets spotmedelpris beräknas hamna på 34 öre* per kWh vilket är 6 öre högre än 2012. En torr vår med underskott i vattenmagasinen gjorde att vårens och sommarens elpriser blev högre än normalt. Samtidigt var elöverföringen från Norge begränsad. Men den blåsiga och blöta hösten med rekord i vindkraftsproduktion kompenserade.
Bixias kunder blir allt nöjdare
2013-12-18
Elhandelsbolaget Bixias kundnöjdhet fortsätter att öka, enligt Svensk Kvalitetsindex (SKI) undersökning som presenterades tidigare i veckan. Under det senaste året har kundnöjdheten för Bixias privatkunder ökat med 4,5 enheter och ligger idag på 70,1 vilket är en bra bit över branschgenomsnittet (67,8).
Bixia öppnar butik på Triangeln i Malmö
2013-12-09
Som första elbolag öppnar Bixia fysiska butiker för att erbjuda sina produkter och tjänster. Den 13 mars slår företaget upp dörrarna till sin nya butik på Triangeln i Malmö. – Vi är först ut att ta elförsäljningen in i detaljhandeln. Vi arbetar på en riksomfattande etablering och Malmö blir vår sjätte butik inom loppet av ett år. Vi har redan butiker i Linköping, Växjö och Örebro. I januari öppnar vi två butiker i Uddevalla och Trollhättan, säger Magnus Olsson, privatmarknadschef på Bixia.
Bixia vill bygga ut den småskaliga vattenkraften
2013-11-25
För 50 år sedan fanns omkring 4000 småskaliga vattenkraftverk i Sverige. Idag finns inte ens hälften kvar. Men sedan en tid tillbaka börjar trenden att vända och allt fler tar sina små kraftverk i bruk. Delvis tack vare elbolaget Bixia, som köper en stor andel förnybar el från lokala producenter med småskalig elproduktion. Dessutom delar Bixia ut pengar från sin miljöfond för att gamla små vattenkraftverk ska kunna tas i bruk.
Bixiakunder får närmare i Uddevalla och Trollhättan
2013-11-11
Turen har nu kommit till Uddevalla och Trollhättan i Bixias butikssatsning. I januari kan även Uddevallaborna och Trollhätteborna träffa sin elhandlare i verkligheten för att prata om sitt elavtal, rådgöra om hur man kan producera sin egen el eller köpa så kallade elbesparingsprodukter.
Rekordmånga ansökningar till Bixia Miljöfond
2013-10-29
Bixia delar i år ut 625 500 kronor till 38 olika projekt som bidrar till mer förnybar elproduktion eller minskad elanvändning.
Bixia och Riksbyggen i elhandels- och vindkraftssamarbete
2013-10-01
I tio år har Riksbyggen arbetat med miljö- och hållbarhetsfrågor. Arbetet som startade med en lista på 40 åtgärder har nu kommit fram till den sista punkten – nämligen att investera i vindkraftsproduktion och därigenom bli självförsörjande för sitt eget elbehov. - Tack vare vårt samarbete med Bixia och delägarskap i vindkraftsverk kan vi nu erbjuda samtliga föreningar inom Riksbyggen ett mycket konkurrenskraftigt elavtal med 100 procent vindkraftsel, säger Kjell Berndtsson, Energichef på Riksbyggen.
Visby är en av de bästa platserna i landet för solel
2013-09-04
Visby vann sommarens solskenskamp. Här strålade solen hela 951 timmar mellan den första juni och sista augusti. Det gör Visby till en av de bästa platserna i landet för att producera solel. Om hälften av Gotlands villaägare skulle haft solpaneler på sina tak skulle sommarens solstrålar generera en energiproduktion på hela 18,5 miljoner kilowattimmar och ett minskat koldioxidavfall på 7400 ton, enligt en beräkning som elbolaget Bixia har gjort.
Vinnare i Bixias korsordstävling
2013-08-15
I senaste fakturabilagan kunde man vinna en solcellsladdare om man löste korsordet samt skrev en slogan som innehöll orden SOL och BIXIA. Nu har vi dragit fem vinnare bland dom rätta svaren.
Dags att bädda för vintern - Torr sommar kan ge höga elpriser
2013-08-09
För att undvika elpriser som rusar i höjden under den kalla perioden erbjuder nu Bixia möjlighet att binda sitt rörliga elpris över vintern. – Det har på många platser varit en solig och härlig sommar. Tyvärr är lite regn lika med högre elpriser, säger Magnus Olsson, chef privatmarknad på Bixia.
Solsken inte avgörande för solel
2013-07-19
Att mäta vilken plats i landet som har mest solskenstimmar är populärt så här i semestertider. Enligt Weatherpals solskenskamp leder just nu Visby sommarens kamp, tätt följd av Ölands norra udde, Svenska högarna och Karlstad. - Men när det gäller solel är det inte solskenet i sig som är avgörande, istället är det ljuset som genererar el, enligt elbolaget Bixias solelsexpert Arne Andersson.
Nolato och Bixia i elhandelsavtal
2013-07-18
Bixia och det internationella leverantörsföretaget Nolato med huvudkontor i Torekov, har tecknat elhandelsavtal. - Vi jobbar hårt med att bistå svenska industrikunder med vår krafthandelskompetens. Det är därför mycket glädjande att Nolato har valt oss som sin elhandlare, säger Flemming Christoffersen, chef företagsförsäljning på Bixia.
Sverige har bättre förutsättningar för solel än många tror
2013-07-12
Under semestertider står solsken högt på önskelistan för de flesta. Alltfler svenskar väljer att ta tillvara på solens strålar bortom stranden. Under det senaste året har antalet solceller fördubblats i landet, någonting som elbolaget Bixia välkomnar.
Nytt elpris Fast pris 1 månad from 2013-08-01
2013-07-05
Från och med 1 augusti 2013 ändras elpriset för Fast pris 1 månad.
Stort intresse för att odla solel på Borgeby fältdagar
2013-06-28
Vi på Bixia deltog under veckan på Borgeby fältdagar för andra året i rad. Intresset för att producera sin egen el, främst solenergi men även vindkraft, var stort bland besökarna.
Vindkraft och kärnkraft har hållit nere elpriserna första halvåret
2013-06-25
Bixia presenterar elprisutvecklingen i sin halvårsrapport. I snitt har elpriset varit något dyrare än under 2012. Orsaken är mindre vatten i magasinen – Det skiljer i snitt cirka 4 öre per kilowattimme mot förra året för en elkund i Stockholmsområdet. Inklusive skatt och moms blir kostnaden cirka 600 kronor mer för en villakund med eluppvärmning, under första halvåret i år jämfört med förra året. säger Matina Rosenberg, analytiker och meteorolog på Bixia Energy Management.
Kom och träffa Bixia på Borgeby Fältdagar 26 och 27 juni
2013-06-24
Nu i veckan kan du träffa Bixia på Borgeby Fältdagar strax norr om Malmö och har du tidigare funderat på att köpa solel eller vindandelar så har du nu möjlighet att träffa experterna.
Första solmacken för elfordon
2013-06-13
Nu sätter vi på Bixia upp en solcellsdriven laddstation för elfordon vid Marieberg Galleria i Örebro. Marieberg Galleria blir därmed första köpcentret i Sverige som kan erbjuda solelsladdning till besökarna. – Laddstationen är en viktig pusselbit för elbilens framtid och för oss är det självklart att vara med och driva utvecklingen så att fler kan välja förnybar el även som fordonsbränsle, säger Tom Istgren, vd på Bixia.
Nytt elpris Fast pris 1 månad elområde 4
2013-06-05
Från och med 1 juli 2013 ändras elpriset för Fast pris 1 månad i elområde 4:
Nytt pris på elcertifkat från och med 2013-07-01
2013-06-05
Nytt pris på offentligt elcertifikat från och med 2013-07-01 är 2,9 öre per kWh.
Stor solcellsanläggning i Ystad invigd av jordbruksministern
2013-06-03
I fredags invigdes en av Skånes största solcellsanläggningar av jordbruksminister Eskil Erlandsson. Det är Krageholms gård utanför Ystad som har installerat en solcellsanläggning på 92 kW effekt och som redan i april levererade på full effekt.
Nu öppnar vi butik i Örebro
2013-05-24
Idag öppnar vi vår tredje Bixia-butik. Den finns i Marieberg Galleria i Örebro.
Nytt elpris Fast pris 1 månad elområde 4
2013-05-17
Från och med 1 juni 2013 ändras elpriset för Fast pris 1 månad i elområde 4:
Nytt pris på elcertifkat från och med 2013-06-01
2013-05-17
Nytt pris på offentligt elcertifikat från och med 2013-06-01 är 3,2 öre per kWh.
El från ditt närområde - nytt tillval från Bixia
2013-05-13
Bixia är först ut att lansera ett miljötillval som innebär att kunden vet exakt varifrån elen kommer. – Med ”Bixia Nära” ger vi våra kunder möjligheten att välja närproducerad förnybar el som är spårbar ända ner till produktionskällan, berättar Joakim Borén, privatmarknadschef på Bixia.
50-talshelg i IKANO-huset
2013-05-02
Nu i helgen 4-5 maj är det 50-talstema i IKANO-huset. Bixia medverkar genom fina erbjudanden i Bixia-butiken.
Årrstämma Bixia Vind AB (publ)
2013-04-26
Aktieägarna i Bixia Vind AB (publ) kallas härmed till Årsstämma.
Svenskarna vill ha mer solel - Bixia spår en solelsexplosion
2013-04-26
Drygt sju av tio svenskar tycker att Sverige ska satsa mer på solel. Det visar en attitydundersökning som elbolaget Bixia låtit genomföra bland svenskar mellan 18 och 75 år. Bixias solelsexpert spår en explosion inom solel, där nästan varje villaägare kommer att ha solceller på taket inom en tioårsperiod.
Enklare att få stöd från Bixia Miljöfond
2013-04-18
Nu är det enklare att söka medel till investeringar som ökar andelen förnybar el eller minskar elanvändningen. - Vi beslutat om att införa helt nya och tydligare ansökningskriterier för att öka takten på utbyggnaden av förnybar elproduktion, säger Kim Blomster, Bixias miljösamordnare och ordförande för Bixia Miljöfond.
Nytt elpris Fast pris 1 månad elområde 1-3
2013-04-15
Från och med 1 maj 2013 ändras elpriset för Fast pris 1 månad i elområde 1-3:
Rekord för vindkraften ger lägre priser
2013-03-22
Många svenskar är säkert trötta på den kalla blåsten i mars. Men den har också en god sida. – Vindkraften har producerat rekordmycket i södra Sverige och Danmark. Det ger lägre elpriser, säger Matina Rosenberg, analytiker och meteorolog på Bixia Energy Management.
Nya faktureringsrutiner i Sjöbo
2013-03-18
I samband med att Sjöbo kommun förändrar sina faktureringsrutiner, innebär det också förändringar i faktureringen av el för de flesta av Sjöbos kommuninvånare. Från och med april blir det två fakturor för elen. En för elöverföringen på elnätet och en för den el man använder.
Svenska folket vill ha mer vindkraft
2013-03-15
Drygt sju av tio svenskar tycker att Sverige ska satsa ännu mer på vindkraft. Det visar en attitydundersökning som elbolaget Bixia låtit genomföra bland svenskar mellan 18 och 75 år. Dessutom ökar intresset för att producera egen förnybar el bland Bixias kunder.
Nytt elpris Fast pris 1 månad elområde 4
2013-03-11
Från och med 1 april 2013 ändras elpriset för Fast pris 1 månad i elområde 4:
Bixias resultat 40,2 mnkr
2013-03-08
Bixia AB redovisar ett resultat för 2012 på 40,2 mnkr före skatt samt en omsättning på 2 818 mnkr. På årsstämman i maj föreslås styrelsen fastställa en vinstutdelning till ägarna på 20 kr per aktie eller totalt drygt 9 mnkr. Under året har dessutom Bixia ABs vindkraftsverksamhet till ett värde av 150 mnkr delats ut till ägarna som en apportegendom.
Torr vinter ger hydrologiskt underskott
2013-03-06
Bixia rapporterar årets första summering om elmarknadsläget för vintern 12/13. - Vintern har överlag varit torr och kylig. Just nu har vi ett hydrologiskt underskott på cirka 15 TWh i magasinen, berättar Matina Rosenberg, analytiker och meteorolog på Bixia Energy Management.
Bixia inviger butik i Växjö
2013-02-28
Som första elbolag öppnar nu Bixia fysiska butiker för att erbjuda sina produkter och tjänster. På torsdagen invigdes butiken i Grand Samarkand. - Vi är först ut med att ta elförsäljningen in i detaljhandeln. Butiken i Växjö är den andra av en riksomfattande etablering och snart öppnar vi vår tredje i Örebro, säger Tom Istgren, vd på Bixia.
Bixias tredje butik öppnar i Örebro
2013-02-22
Som första elbolag öppnar Bixia fysiska butiker för att erbjuda sina produkter och tjänster. Den tredje butiken öppnar i maj i Marieberg Galleria i Örebro. – Vi är först ut att ta elförsäljningen in i detaljhandeln. Vi planerar en riksomfattande etablering och Örebro är vår tredje ort inom loppet av ett halvår. I oktober förra året öppnade vi vår första butik i IKANO-huset i Linköping och den sista februari inviger vi en butik på Grand Samarkand i Växjö, säger Joakim Borén, privatmarknadschef på Bixia.
Fortsatt hög politisk osäkerhet kring utsläppshandeln
2013-02-21
Tisdagens omröstning i Europaparlamentets miljöutskott om förutsättningarna för handeln med utsläppsrätter blev som förväntat. Genom omröstingen visar miljöutskottet att de stöttar backloadingplanen, vilket innebär att aktioner om 900 miljoner utsläppsrätter flyttas från perioden 2013-2015 till 2019-2020.
Bixia driftsätter fem vindkraftverk
2013-02-13
Fyra av de fem verken är nu uppsatta i småländska Fredriksdal. Två är redan i drift och testkörs. Det femte verket är planerat att uppföras om någon vecka. - I början av mars ska hela anläggningen vara igång, berättar Torbjörn Tengstrand som är affärsområdeschef för produktion på Bixia och Bixia ProWin AB.
Energikonsult med placering i Ängelholm eller Göteborg
2013-02-11
Affärsområde Företagsförsäljning består idag av tre enheter, Företagsförsäljning, Key Account Management samt Affärsstöd. Övergripande finns området Energieffektivisering, där denna tjänst kommer att finnas. Vårt affärsområde finns representerat på sex av Bixias verksamhetsorter och innefattar 27 medarbetare. Bixia har en offensiv affärsplan och en stor del av den organiska tillväxten ska Företagsförsäljning bidra till.
Nytt pris på elcertifikat från och med 2013-03-01
2013-02-11
Nytt pris på offentligt elcertifikat från och med 2013-03-01 är 3,8 öre per kWh.
Nytt elpris Fast pris 1 månad elområde 4
2013-02-11
Från och med 1 mars 2013 ändras elpriset för Fast pris 1 månad i elområde 4:
Bixia tror på fortsatt låga elpriser
2013-02-07
Trots ett par kalla veckor i januari har det inte påverkat elpriserna uppåt. Istället är pristrenden nedåtgående. Den hydrologiska balansen ligger nu på -11 TWh men i övrigt håller god kraftproduktion nere elpriserna.
Bixia lanserar elpris i realtid
2013-02-01
Nu lanserar Bixia en helt ny produkt – Bixia timma – som gör det möjligt att sänka dina elkostnader.
Elpriserna uppåt
2013-01-18
Långvarigt kallt och torrt väder, minskad vindkraftsproduktion jämte tillfälliga driftsstopp i ett par kärnkrafstreaktorer pressar för närvarande elpriserna uppåt.
Nytt elpris Fast pris 1 månad elområde 3
2013-01-10
Från och med 1 februari 2013 ändras elpriset för Fast pris 1 månad i elområde 3:
Nytt pris på elcertifikat från och med 2013-02-01
2013-01-08
Nytt pris på offentligt elcertifikat från och med 2013-02-01 är 3,6 öre per kWh.
Bixia etablerar butik i Växjö
2013-01-03
Som första elbolag öppnar Bixia fysiska butiker för att erbjuda sina produkter och tjänster. Snart öppnas butik nummer två i köpcentrumet Samarkand i Växjö. - Vi är först ut att ta elförsäljningen in i detaljhandeln. Det är knappt tre månader sedan vi öppnade vår första butik i Linköping och i februari öppnar vi nu butik nummer två som är en del av en riksomfattande etablering, säger Joakim Borén, privatmarknadschef på Bixia.
Låga elpriser 2012
2012-12-28
Årsmedelpriset på spotpriset 2012 är cirka 15 öre per kWh lägre än 2011. Båda åren kännetecknas av milt väder vilket hållit konsumtionen nere. – Det som skiljer mellan åren ligger främst i den hydrologiska situationen. Under hela 2012 har vi haft överskott i vatten- och snömagasinen. Tillgängligheten i kärnkraften har dessutom varit bättre under 2012, säger Stefan Braun, vd på Bixia Energy Management.
En julklapp som håller koll på alla elslukande julklappar
2012-12-12
77 procent av svenskarna uppger att de vidtar åtgärder för att hålla nere sin elanvändning, enligt en nyligen genomförd undersökning som elbolaget Bixia har gjort. Med den smarta energiklockan, Aware Clock, kan man nu få bättre koll på sin elanvändning. Som motvikt till alla elslukande julklappar föreslår nu Bixia Aware Clock till årets julklapp.
Nytt elpris för Fast pris 1 månad elområde 4
2012-12-07
Fast Pris 1 månad i elområde 4 sänks från och med 2013-01-01:
Ny energiskatt 2013
2012-12-06
Regeringen har beslutat om energiskattenivåer för år 2013. Det handlar om höjning med 0,3 öre/kWh till 29,3 öre/kWh. Norrlandsskatten höjs med 0,2 öre/kWh till 19,4 öre/kWh.
Kärnkraftverk på full effekt håller tillbaka elpriserna
2012-11-29
Om några veckor förväntas de svenska kärnkraftverken gå för full effekt för första gången på flera år. – Det minskar risken för stora prishöjningar, säger Anders Engkvist, analyschef på Bixia Energy Management.
Bixia Miljöfond beviljar drygt 1 miljon kronor för mer förnybar el under 2012
2012-11-22
En prototyp för segelturbinteknik och lagring av solel med hjälp av batteri är två spännande projekt som tilldelats medel ur Bixias Miljöfond hösten 2012. Sammanlagt under året är det 18 projekt om tilldelats drygt 1 miljon kronor som delades ut på onsdagen på Vind 2012 på Stockholmsmässan.
Bixias vindkraftpark i Fredriksdal utanför Nässjö snart på plats
2012-11-19
Efter en sommar och höst med intensivt arbete på vägar, fundament, el och kommunikationsnät, är montagearbetet av vindkraftverken nu i full gång.
Ett år senare med elområdesindelning
2012-10-30
Den 1 november har den svenska elmarknaden varit indelad i fyra elområden i ett år. Bakgrunden är kapacitetsbrist med mer konsumtion än produktion i söder och vice versa i norr. Inför iscensättandet fanns skepsis och oro både bland branschens aktörer och bland elkunderna.
Sjöbo Energi blir Bixia
2012-10-24
Från och med nu kommer du som tidigare har varit kund hos Sjöbo Energi att få din el från oss på Bixia. För oss är lokal förankring och personlig service väldigt viktigt. Vi kommer därför att vara lika enkla att nå som du har varit van vid under den tid du fått din el från Sjöbo Energi.
Bixia bäst på krafthandel - enligt Svenska Kraftnäts mätning av fysiska elinköp
2012-10-18
I tio månader i sträck har elhandelsbolaget Bixia, hamnat på första plats i Svenska Kraftnäts mätning som visar hur de olika bolagen lyckas i sina prognostiseringar. Av totalt 26 elhandelsbolag har Bixia lyckats bäst i att pricka rätt.
Lönsammare att satsa på egenproducerad el
2012-10-01
Bixia lanserar ”Nettodebitering” – en ny tjänst som ger möjlighet att spara pengar för företag som producerar och förbrukar förnybar el. Nettodebitering innebär att den el som produceras för eget bruk är befriad från energiskatt, under vissa förutsättningar.
Nya regler om timmätning
2012-10-01
Från och med den 1 oktober träder en lagförändring i kraft som gör att du som elkon-sument får möjlighet att mäta din elförbrukning per timme, utan extra kostnad.
City Gross och Bixia i unikt samarbete
2012-09-18
Ett unikt samarbetsavtal har slutits mellan Bergendahlskoncernens City Gross-kedja och elhandelsbolaget Bixia. - Erbjudandet innebär att vi nu kan erbjuda City Gross förmånskunder ett paket av tjänster värt över 1000 kronor, berättar Joakim Borén, chef privatmarknad på Bixia.
Elbolaget Bixia etablerar sig i detaljhandeln
2012-08-31
Som första elbolag öppnar nu Bixia fysiska butiker för att erbjuda sina produkter och tjänster. Den första butiken öppnar den 25 oktober i IKANO-köpcentrum i Linköping. – Vi är först ut att ta elförsäljningen in i detaljhandeln. Butiken i Linköping är startskottet för en riksomfattande etablering, säger Joakim Borén, privatmarknadschef på Bixia.
Bixia förvärvar Sjöbos elhandelsbolag
2012-08-20
Sjöbo kommun säljer sitt elhandelsbolag, Sjöbo Energi AB, med en kundstock på cirka 7000 kunder till elhandelsbolaget Bixia. Förvärvet ska beslutas i kommun-fullmäktige den 29 augusti och beräknas träda ikraft den 1 oktober 2012. Bixia som är Sveriges fjärde största elhandelsbolag förstärker därmed sin position i södra Sverige.
Bixias elkunder får hjälp
2012-07-19
När Alvesta Energi gick in som delägare i elbolaget Bixia under våren skulle kunderna automatiskt få samma slags elavtal som de hade innan. I samband med sammanslagningen uppstod ett systemfel i matchningen av en kategori av elavtal.
Kom och tävla, vinn en udda växt!
2012-07-09
Bixia kommer att vara med på Uddevallakalaset och Barnens festival den 27-28 juli. Här kommer det att finns olika hoppborgar, en nio meter hög uppblåsbar rutschkana, ett Kidpark tält fyllt med roliga leksaker, ansiktsmålning, de populära vattenbollarna från TV och trevliga picknickmöjligheter för familjen.
Nytt offentligt elcertifikat från 2012-08-01
2012-07-03
Nytt offentligt elcertifkat från och med 2012-08-01 är 4,4 öre//kWh.
Nytt elpris för Fast pris 1 månad SE1-3
2012-07-03
Fast Pris 1 månad från och med 2012-08-01:
Riksbyggen blir självförsörjande på elektricitet
2012-07-02
Riksbyggen har ingått ett avtal med vindkraftföretaget Bixia ProWin AB om att köpa andelar i en vindkraftspark strax söder om Nässjö. När produktionen startas i början av 2013 kommer Riksbyggen att få energi motsvarande 8 miljoner kilowattimmar. Det innebär att samtliga Riksbyggens egna fastigheter - kontor och bostadshus - till stor del kommer att bli självförsörjande på elektrisk ström.
Nederbörd och konjunktur sänker elpriserna
2012-07-02
Elpriserna var under det första halvåret 2012 drygt hälften av motsvarande priser året innan. Orsaken är milt och regnigt väder i kombination med en svag konjunktur. – Vår rekommendation om rörliga avtal står sig. Den innebär låga priser för våra kunder, säger Joakim Borén, privatmarknadschef i Bixia.
Bixia tecknar avtal om inköp av vattenkraftsproduktion i Mörrumsån
2012-06-29
Bixia som är en av Nordens största aktörer när det gäller inköp av småskalig förnybar kraft har nu gjort sin hittills största affär när det gäller småskalig vattenkraftsproduktion.
Bixia + Rockfest för klimatet = sant den 5-6 juli i Varberg
2012-06-29
Rockfesten är en av våra miljöfondstagare i år och i och med det får Bixia vara med som utställare på torget och i Socitetsparken de här dagarna.
Solel – egen el från naturens krafter
2012-06-26
Välkommen till solels-seminarium på Borgeby Fältdagar onsdagen den 27 juni kl 17.00. Bixias solelsexpert Arne Andersson berättar initierat om hur man enkelt gör egen el hemma på taket.
Kom och träffa Bixia på Borgeby Fältdagar 27-28 juni
2012-06-26
Nu i veckan kan du träffa Bixia på Borbeby Fältdagar strax norr om Malmö och har du tidigare funderat på att köpa solel så är det dags nu – lägre priser och enklare lösningar!
Bixia och ICA har tecknat samarbetsavtal
2012-06-18
Elhandelsföretaget Bixia har tecknat ett samarbetsavtal med ICA koncernbolag för elleveranserna tre år framåt. - Det är mycket glädjande att vi har fått ett fortsatt och fördjupat förtroende säger Mikael Sjöberg, på Bixia.
Elområden gav mindre prishöjningar än väntat i syd
2012-06-13
Sedan Sverige delades in i elområden den 1 november 2011 har prishöjningarna varit mindre än analytikerna väntat sig – även i södra Sverige. – Prisnedgången som en följd av väl fyllda vattenförråd och en svag konjunktur väger tyngre, säger Anders Engkvist, analyschef för Bixia Energy Management.
Första aktieutdelningen i Bixia Vind AB (publ)
2012-05-29
I samband med Bixia Vind ABs (publ) årsstämma den 16 maj fattades beslut om en första aktieutdelning på två procent på satsat kapital för B-aktier emitterade till allmänheten.
Tidig vårflod ger låga elpriser i norr
2012-05-25
Just nu extremt låga elpriser i norr tack vare tidig vårflod. Ett läge som södra Sverige inte kan dra nytta av på grund av överföringsbrist, kärnkrafts-revisioner, strejk och låg vindproduktion.
Bixia Miljöfond delar ut 830 000 kronor för förnybar el
2012-05-18
Framtagandet av en prototyp för en specialtillverkad värmeväxlare i Molkom, en förstudie för storskaliga solceller i Flyinge och en rockfestival för klimatet i Varberg är några av Bixia Miljöfondstagare våren 2012.
Kundservice öppettider 17-18 maj
2012-05-16
Kr. himmelsfärds dag har kundservice stängt. Fredag 18 maj har kundservice öppet 9-13.
Nytt elpris för Fast pris 1 månad
2012-05-08
Fast Pris 1 månad är från och med 2012-06-01:
Nya allmänna avtalsvillkor näringsidkare
2012-04-26
Svensk Energi har tagit fram nya allmänna avtalsvillkor för näringsidkare gällande elhandel (EL 2012 N).
Bixia får systerbolag
2012-04-07
Elhandelsbolaget Bixia med starka intressen i förnybar energi har den 1 april lagt över all sin vindkraftkraftproduktion samt hela sin projektportfölj i det nya bolaget Bixia ProWin AB. -Detta möjliggör en offensiv utveckling av förnybar kraft, något som vi gör tillsammans med våra kunder, säger Tom Istgren, vd i Bixia AB.
Nytt elpris för Fast pris 1 månad
2012-04-04
Fast Pris 1 månad är från och med 2012-05-01:
Kom och träffa Bixia på Eco Now i Stockholm 31 mars – 1 april
2012-03-27
Till helgen kan du träffa Bixia på Eco Now och har du tidigare funderat på att köpa solel så är det dags nu – lägre priser och enklare lösningar!
Kund hos Alvesta Energi? Välkommen till Bixia!
2012-03-27
All elhandel i Alvesta Energi kommer nu att skötas av Bixia. I samband med detta blir Alvesta Energi också en av tio delägare i Bixia.
Bixia pratar solel på Energimässan i Linköping 24-25 mars
2012-03-21
Nu lanserar vi vårt uppdaterade gör-det-själv-paket med solmoduler för villor. Kom till Energimässan på Tornet i Linköping i helgen och få reda på hur enkelt du kan förbättra ditt hus och göra en klimatriktig investering.
Tidigare kund hos Kraftaktörerna?
2012-03-20
På grund av byte av faktureringssystem den 1 mars så har vissa av våra tidigare kunder i Kraftaktörerna med fakturaintervall varannan eller var tredje månad fått faktura tidigare än vanligt. Detta beror på att vi varit tvungna att avsluta kund i vårt gamla faktureringssystem innan överflytt till nytt system kunnat ske. Berörda kunder som önskar anstånd med faktura ber vi kontakta vår kundservice på telefon 0771-380 390, så löser vi givetvis detta.
Bixia lanserar enkel solel till villor på bred front
2012-03-20
Nu har alla villaägare i Sverige möjlighet att göra en insats för klimatet genom att skaffa enkel solel på sitt eget tak. – Tillsammans med hushållen vill vi nu börja ta tillvara på solenergin lokalt i den egna villan. Vi har tagit fram ett paket som både är lätt att montera och som är prisvärt, säger Arne Andersson, ansvarig för solel på Bixia.
Räkna med tidigare vårflod
2012-03-16
Kombinationen av det milda vädret med förhållandevis låg efterfrågan jämte god tillgång i vattenmagasinen håller elpriserna nere. Håller värmen i sig kan vi förvänta oss en tidigare vårflod än normalt. För närvarande är tillrinningen det dubbla mot det normala för årstiden med cirka 2 TWh.
Alvesta Energi ny delägare i Bixia
2012-03-15
Det står nu klart att Alvesta Energi är en del av elhandelsbolaget Bixia per den 1 mars 2012. Alvesta Energis kundstock med cirka 5 000 kunder förvärvas av Bixia och som ersättning utgår ett aktieinnehav i Bixia. Bixia som är Sveriges fjärde största elhandelsbolag förstärker därmed sin position i Småland.
Nytt elpris för Fast Pris 1 månad
2012-03-07
Fast Pris 1 månad är från och med 2012-04-01:
Bixia köper fem vindkraftverk av Siemens
2012-03-07
Elbolaget Bixia köper fem vindkraftverk av Siemens. Verken har en gemensam effekt på 11,5 MW och planeras uppföras och driftsättas i Nässjö, Fredriksdal, redan under hösten 2012.
Bixia redovisar 53,8 Mkr i vinst
2012-03-02
Elhandelsbolaget Bixia redovisar ett resultat på 53,8 Mkr före skatt för 2011. Omsättningen blev cirka 3,4 mdkr. Bixias styrelse kommer nu att rekommendera årsstämman att besluta om en vinstutdelning på 9 Mkr.
Driftstopp pressar upp stabila elpriser
2012-02-24
Atlantiska lågtryck bidrar med fortsatt övervägande milt väder och en del nederbörd under kommande period. Eftersom vattenmagasinen är välfyllda uppväger det övriga orosmoln som brukar påverka elpriserna, men nu oroar oljeläckaget i kärnkraftverket i Oskarshamn, med driftstopp som följd.
Bixia dubblar ersättningen för solel
2012-01-30
I en gemensam satsning har nu Bixia och Växjö Energi valt att dubbla ersättningen för överskottsel från solel från cirka 50 öre/kWh till 1 krona/kWh. Huvudsyftet är att det ska bli enklare att göra sin egen el.
Nya allmänna avtalsvillkor
2012-01-17
Svensk Energi och Konsumentverket har nu träffat en överenskommelse om nya allmänna avtalsvillkor för konsument gällande elhandel (EL 2012 K). Det ska bli enklare och tydligare för kunden.
Dramatiskt 2011 för elpriserna
2011-12-29
2011 kan summeras som ett år med stor dramatik. Det gäller såväl händelserna i vår omvärld som extrema fluktuationer för elpriserna. Sett till hela 2011 kan vi ändå konstatera förhållandevis låga elpriser såväl på spotmarknaden som på den finansiella marknaden.
Elhandelsbolaget Bixia tar in ny delägare
2011-12-22
Onsdagen den 21 december tecknade Bixia AB en avsiktsförklaring med Alvesta Energi AB. Det innebär att Alvesta Energi blir en del av Bixia per den 1 mars 2012. Bixia som är Sveriges fjärde största elhandelsbolag förstärker därmed sin position i Småland.
Vill du få koll på elen? Vinn en energimätare!
2011-12-09
Vill du få koll på din elanvändning? Då kan en energimätare till din elcentral vara en bra julklapp i år. Var med och tävla, så kan du bli en av tre vinnare som får en energimätare lagom till jul.
Nya skattenivåer på el för 2012
2011-12-08
Regeringen har beslutat om energiskattenivåer för år 2012. Det handlar om höjning med 0,7 öre /kWh till 29 öre/kWh. Norrlandsskatten höjs med 0,5 öre/kWh till 19,2 öre/kWh.
Bixia välkomnar riksdagsbeslut om stärkt konsumentroll
2011-12-02
Onsdagen den 30 november biföll Riksdagen enhälligt förslaget om Stärkt konsumentroll för en utvecklad elmarknad och ett uthålligt energisystem. -Bixia välkomnar initiativ som stärker kundens ställning på den avreglerade Elmarknaden. I Branscher under utveckling tenderar kundens ställning alltid att stärkas vilket är positivt, säger Tom Istgren, vd på elhandelsbolaget Bixia.
Bixia Vinterpris-tävlingen avgjord!
2011-11-29
Tack för alla kreativa energispartips som kommit in via tävlingen! Juryn har nu utvärderat alla bidrag och kommit överens om en värdig vinnare:
Idol + Bixia = sant!
2011-11-10
Jo det är sant. Bixia är lokal partner vid Idol-finalen i Cloetta Center i Linköping fredagen den 18 november. Dessutom värmer vi upp Linköpingsborna på Gyllentorget lördagen den 12 november där man kan vinna biljetter till fredagsfinalen!
Historiska dagar för de svenska elpriserna
2011-11-06
Den 1 november delades Sverige in i fyra elområden. Enkelt uttryckt beror det på en obalans i var elen produceras mot var den används. De nya elområdena gör att södra Sverige, som använder mest el och producerar minst el, oftast kommer ha högre elpriser än i norra Sverige.
Bixia Vinds vindkraftsaktier slutsålda
2011-11-03
Att Bixia Vinds vindkraftsaktier till allmänheten har sålt slut visar på stort intresse och engagemang för att öka produktionen av förnybar kraft. Efter en emissionsperiod på två veckor, den andra för året, har 2500 aktier till ett värde av 500 000 kr nu sålts.
Ny kampanj - Bixia älskar väder!
2011-10-31
Sveriges fjärde största elbolag Bixia drar idag igång sin höstkampanj med ett nytt manér och kommunikationskoncept. Det är den första kampanjen tillsammans med företagets nya samarbetspartner United Reklam.
Bixia Miljöfond delar ut 445 000 kr till mer förnybar energi
2011-10-27
En av de åtta miljöfondstagarna, Venås kraftinnovation ek.för. nära Hudiksvall, kan nu starta processen för återuppbyggnad och driftssättning tack vare Bixias miljöfond.
Klokt att behålla rörligt elpris
2011-10-20
När nu kärnkraftverken Forsmark 3 och Oskarshamn 2 kommer i drift minskar risken för höga elpriser i vinter. – Det är klokt att behålla ett rörligt elpris i dagsläget, säger Joakim Borén, chef för Bixias privatmarknad.
Bixia ger dig rabatt på entrén till Eco Now i Stockholm!
2011-10-03
Eco Now är platsen för att få ta del av ekologiska och hållbara alternativ samt en informationsplattform för miljö, klimat och framtid. Rätta stället för Bixia med andra ord!
Sommartävlingen avgjord!
2011-09-20
Tack för alla kreativa energispartips som kommit in via tävlingen! Juryn har nu utvärderat alla bidrag och kommit överens om 10 vinnare:
Träffa Bixias Företagsmarknad på Euro Expo i Växjö 14-15 september!
2011-08-30
Euro Expo är en industrimässa för regionens tillverkande företag, och Bixia finns på plats med monter i Tipshallen för att få chansen att träffa dig som företagare.
Bixia tar över Höglands Vind och bygger fem vindkraftverk
2011-08-22
Sedan 2008 har Bixia AB varit delägare med 40 procent i projekteringsföretaget Höglands Vind tillsammans med Nässjö Affärsverk jämte Norra Smålands Energi. Nu har Bixia köpt ut de andra två delägarna, bland annat i syfte att bygga fem nya vindkraftverk.
Träffa Elof på Familjens dag i Linköping nu på lördag!
2011-08-18
Under Linköpings stadsfest pågår även Familjens dag i Trädgårdsföreningen lördag 20 augusti mellan klockan 10 och 16, och Bixia är en av medarrangörerna.
Wexnet Beach och Karloskardagarna i Växjö den 5-6 augusti
2011-07-25
Tillsammans med Wexnets andra samarbetspartners är det fullt ös vid beachvolleyplanerna i Linnéparken och vårt gemensamma tält.
Vindkraftsaktierna slutsålda - redan efter två veckor
2011-06-17
Emissionsperioden planerades till tre veckor med slutdatum den 3 juni. Redan efter två veckor var de 100 posterna övertecknade och 2500 aktier till ett värde av 500 000 kronor har nu sålts.
Är du kund hos Sandviken Energi och har fått dubbla räkningar?
2011-06-14
Då är allt i sin ordning! Från och med juni månad kommer du få två fakturor för din elförbrukning. En från Sandviken Energi Elnät för distributionen i elnätet, och en från Bixia som avser din elförbrukning.
Bixia tar över OKQ8:s hemtelefonikunder
2011-05-25
Bixia har haft hand om kundservice och fakturering för OKQ8:s telefonikunder i ett nära och välfungerande samarbete sedan 2007. I maj tar Bixia över telefonikunderna fullt ut. Bakgrunden är att OKQ8 kommer att inrikta sig på att stärka sina erbjudanden till bilister och energikunder i första hand.
Välkommen till Öppet hus om solel med starta nu-erbjudande!
2011-05-24
För ett år sen lanserade vi solpaneler för hushåll via vår samarbetspartner Nordic Solar i Karlstad. Nu är det dags att ta ett steg till och vi bjuder här in dig till Öppet hus och korta solel-seminarier.
Stor efterfrågan på Bixias vindkraftsaktier
2011-05-20
Emissionsperioden startade den 13 maj och pågår till den 3 juni och redan är tre fjärdedelar av posterna tecknade. Bixia är ett av de elbolag som satsar mest på inköp av förnybar kraft och erbjuder genom sitt dotterbolag Bixia Vind AB (publ) vindkraftsaktier till allmänheten.
Bixia första elbolag att lansera paket med el, telefoni och internet
2011-05-16
Som första elbolag erbjuder nu Bixia tjänster i kombination inom el, telefoni och internet. För kunderna innebär det ett rabatterat pris samtidigt som det blir enklare med flera tjänster på samma räkning.
Bixia Miljöfond delar ut över 500 000 kr för mer förnybar el: Bygdegård ska värmas med lagrad solenergi
2011-05-13
Norrby bygdegårdsförening planerar att lagra solenergi för att kunna värma upp bygdegården under eldningssäsongen. Till det har de beviljats 70 000 kronor i stöd från Bixias miljöfond. – Solenergi är väldigt hett just nu, säger Kim Blomster, Bixia Miljöfond.
Bixia Vind AB (publ) först med vindkraftsaktier
2011-05-13
Bixia är ett av de elbolag som satsar mest på inköp av förnybar kraft och erbjuder nu genom sitt dotterbolag Bixia Vind AB (publ) vindkraftsaktier till allmänheten. Emissionsperioden pågår mellan den 13 maj och den 3 juni. En årlig utdelning garanteras på minst 2 % på teckningskursen fram till 2015 och första utdelning beräknas ske vid årsstämman våren 2012.